Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

iOS 8-adoptie stagneert kort na lancering

Geschreven door
Geplaatst op7 oktober 2014, 10:17 CategorieiPad

iOS 8 is nu ongeveer twee en een halve week beschikbaar en is geïnstalleerd op 47% van de iDevices, zo blijkt uit cijfers van Apple. Groeien doet die groep amper nog, als we naar de cijfers kijken.

iOS 8-adoptie

De iOS 8-adoptie stagneert, zo blijkt uit Apples eigen cijfers. Waar het bedrijf uit Cuptertino na de eerste week aangaf dat 46 procent van de iPhone- en iPad-eigenaars het nieuwe besturingssysteem had gedownload, blijkt dat na ongeveer twee weken helemaal niet gegroeid te zijn. Ja, met een procent, maar dat mag geen naam hebben. Dat heeft mogelijk te maken met de problemen die Apple ondervindt met iOS 8, waardoor veel mensen of de software niet geïnstalleerd hebben of snel zijn teruggegaan naar iOS 7, voordat het te laat was.

Om het nog maar eens samen te vatten. Vlak voordat iOS 8 gelanceerd was, trok Apple de HealthKit-apps terug, vanwege een grote bug. Daarna kwam Apple snel met een patch, iOS 8.0.1, maar ook die was niet geheel probleemloos. Zo waren er opeens phones en phablets die geen verbinding hadden met het telefoonnetwerk en werkte het Touch ID-systeem niet meer goed. iOS 8.0.2 loste die problemen op, maar brachten ook weer nieuwe met zich mee – bovendien had niet iedereen die update gedownload, omdat men bang was dat ook deze patch voor nieuwe problemen zou zorgen.

Maar dat was natuurlijk niet alles. Zo was er ook nog dat probleem met iCloud, waardoor gebruikers opeens hun bestanden kwijtraakten, en met Bluetooth, waardoor iPhone’rs geen verbinding konden maken met het mediasysteem in de auto, bijvoorbeeld. En dan hebben we het nog niet gehad over de Wi-Fi-verbindingsproblemen of het feit dat iOS 8 wel heel snel de batterij van je oudere iPhone liet leeglopen. Maar je zult het er mee moeten doen, aangezien Apple bekendgemaakt heeft dat het niet meer mogelijk is terug te keren naar iOS 7. Hopelijk verschijnt iOS 8.1 deze maand.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.