Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

iPad Air 2 68% sneller dan iPad Air

Geschreven door
Geplaatst op22 oktober 2014, 8:07 CategorieiPad

Uit een benchmarktest blijkt dat de iPad Air 2 draait op een triple-core CPU met een kloksnelheid van 1.5 GHz en 2GB aan werkgeheugen. Daardoor is de nieuwe Air 68% sneller dan z’n voorganger – dat is niet mis.

iPad Air 2 vs iPad Air

Hoewel Apple vorige week wel vertelde dat de iPad Air 2 een A8X-chip heeft, maakte het zoals gebruikelijk niets verder bekend over de andere specificaties van het apparaat. Daardoor laat het bedrijf uit Cupertino ruimte over voor speculatie en eigen onderzoek – en aangezien de eerste iPad Air 2-modellen al verscheept zijn, hebben verschillende mensen het apparaat al flink onderzocht. Primate Labs-oprichter John Poole is één van die mensen en die claimt dat de iPad Air 2 draait op een triple-core CPU met een kloksnelheid van 1.5 GHz en 2GB aan werkgeheugen.

In vergelijking met de iPhone 6 Plus is dat al een groot verschil. De eerste phablet van Apple moet het ‘slechts’ doen met een dubbele core, tegenover de drie die in de iPad Air 2 zitten. Het resulteert in een snelheidsverschil van 55% wanneer je beide apparaten naast elkaar legt en dezelfde taken meegeeft. Een nog groter verschil ontstaat wanneer je de iPad Air naast de Air 2 legt: dan zien we zelfs een verschil 68% ontstaan. De iPad Air heeft een A7-chip, dus die is sowieso al minder krachtig dan de (verbeterde) A8-chip.

Vorige week donderdag kondigde Apple de iPad Air 2 aan. Het de opvolger van de iPad Air en is een stuk dunner dan z’n voorganger. Sterker nog: Apple claimt dat het de dunste tablet ooit is. Het dunner maken van de iPad is voornamelijk mogelijk gemaakt door het lamineren van het scherm (wat ook mooier is en voor minder reflecties zorgt). De iPad krijgt ook voor het eerst een speciale anti-reflecterende coating mee, en ook hier denkt Apple het beste product op de markt te hebben. De combinatie tussen lamineren en coating moet deze iPad het meest bruikbare scherm ooit maken.

  • Delen:
Apple iPad Air 2
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.