Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘iPad Air 2 krijgt 2GB-werkgeheugen’

Geschreven door
Geplaatst op10 oktober 2014, 11:13 CategorieiPad

Naar verluidt krijgt de opvolger van de iPad Air, de iPad Air 2, maar liefst 2GB aan werkgeheugen mee, het dubbele van z’n voorganger. Deze informatie komt van Geekbar, die voorheen ook al de barometer in de iPhone 6 Plus naar buiten bracht.

Apple iPad Air 2

Aangezien Apple voornemens is z’n nieuwe iPad-modellen op 16 oktober te tonen en en één van die modellen mogelijk de iPad Air 2 is, verschijnen er nogal wat geruchten over het apparaat. Vandaag heeft een Apple-serviceleverancier, Geekbar, namelijk naar buiten gebracht dat de Air 2 mogelijk 2GB aan werkgeheugen krijgt, wat het dubbele zou zijn ten opzichte van diens voorganger. Geekbar was ook de eerste die zei dat de iPhone 6 Plus een barometer zou krijgen en dat gerucht klopte uiteindelijk ook. Dit zou dus nog wel eens de waarheid kunnen zijn.

Vorige maand kwam ook al in het nieuws dat de iPad Air 2 2GB aan werkgeheugen zou krijgen. Mochten de geruchten kloppen, dan doet Apple dat niet zomaar omdat het kan. Andere geruchten spreken namelijk van de mogelijkheid om middels een split-screen te multitasken op de nieuwe iPad. Naar verluidt werkt Apple momenteel aan de mogelijkheid om twee apps naast elkaar te kunnen laten draaien, waar gebruikers data van de ene naar de andere kant kunt verslepen – extra werkgeheugen zou dan meer dan welkom zijn.

De laatste keer dat Apple het werkgeheugen een upgrade gaf, was toen het bedrijf de iPad 3 aankondigde. Toen kreeg de tablet 1GB aan werkgeheugen. Dat aantal is onveranderd gebleven in de iPad 4 en Air. Tel daarbij op dat sommige mobiele apparaten al 3GB aan werkgeheugen hebben en het is veilig om te zeggen dat het toch echt tijd is om ook de iPad te voorzien van meer rekenkracht. Hopelijk krijgen we op 16 oktober dan echt de bevestiging van alle geruchten, want, inderdaad, het heeft te lang geduurd.

  • Delen:
Apple iPad Air 2
iOS
Apple iPad Mini 3
iOS

Reacties

  1. Callan
    11 oktober, 2014 om 12:08

    Werkgeheugen heeft helemaal niets te maken met ‘rekenkracht’. Geheugen is simpelweg ‘geheugen’…

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.