Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

iPad Air 2 krijgt ‘soft SIM’-kaart

Geschreven door
Geplaatst op17 oktober 2014, 9:09 CategorieiPad

De iPad Air 2 wordt voorzien van een ingebouwde SIM-kaart die wisselt van netwerk wanneer gebruikers daar behoefte aan hebben. Of deze speciale kaart ook in de Nederlandse versie van de iPad Air 2 zit, is nog niet bekendgemaakt.

Meerdere SIM-kaarten in één

Apple heeft gisteren de nieuwe iPad Air 2 aangekondigd, de dunste iPad ooit. Deze iPad is ook verkrijgbaar met een 4G-verbinding. Waar Apple gisteren minder de nadruk op legde was een kleine, maar toffe feature: de ingebouwde SIM-kaart van het apparaat. Met die SIM-kaart kunnen gebruiken, voorlopig alleen nog in Noord-Amerika en Groot-Brittannië bij de providers EE, Sprint, T-mobile en AT&T, gemakkelijk van netwerk wisselen, wanneer iemand daar de behoefte aan heeft. En dat met slechts enkele instellingen binnen de software-instellingen.

Dat betekent dat je bijvoorbeeld niet meer naar de winkel hoeft om een speciaal abonnement af te sluiten, maar dat je met je iPad Air 2 alles vanuit huis kunt regelen. Het is wel zo dat je dan vast zit aan een tijdelijk abonnement, maar het zijn geen jarenplannen meer. Deze zet brengt de markt van mobiele bellen dichter bij een algemene software-SIM-kaart, waar de kaart dus voortaan al in het toestel zit. Overigens worden de diensten die via de kaart lopen uiteraard beveiligd met Touch ID en is alle data verder versleuteld. Zal de FBI leuk vinden.

Gisteren kondigde Apple dan eindelijk de iPad Air 2 aan. Dat is een tablet met een A8X-processor, een iPad-variant van de chip die we kennen uit de iPhone 6 en iPhone 6 Plus. Apps kunnen hiermee tot wel twee keer sneller zijn en ook grafisch is er volgens Apple een enorme sprong gemaakt. Dat moet zich vooral ten gelden gaan maken in betere apps zoals foto- en videobewerking en natuurlijk heeft het ook de nodige voordelen voor games. Ook krijgt de iPad Air 2 een acht megapixel-camera aan de achterkant, een Touch ID-sensor aan de voorkant en is het apparaat slechts 6,1mm dun.

  • Delen:
Apple iPad Air 2
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.