Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

iPad Mini 3 blijkt lastig te repareren

Geschreven door
Geplaatst op27 oktober 2014, 8:19 CategorieiPad

Het zal niet als een verrassing komen maar ook de derde generatie iPad Mini blijkt lastig te repareren. De mensen achter iFixit halen vaak populaire apparaten uit elkaar om ons inzicht te geven in de mogelijkheden om bijvoorbeeld het scherm te vervangen en de iPad Mini 3 is hier helaas niet de ideale tablet voor.

iFixit heeft deze week een rapport over de Apple iPad Mini 3 online gezet waaruit blijkt dat he repareren van de tablet een lastige taak is. Dit komt met name omdat het scherm vastgelijmd zit aan de TouchID-vingerafdrukscanner, eigenlijk de enige vernieuwing van de nieuwste kleine iPad.

Wanneer je het scherm van de tablet wilt vervangen moet de homeknop, waar waar de vingerafdrukscanner in verwerkt zit, losgehaald worden van het scherm. Deze zit echter met lijm vast waardoor het een lastig proces is en deze na vervanging van het scherm weer vastgelijmd moet worden. Ook andere onderdelen in de behuizing zijn vastgelijmd.

Ook valt op dat Apple de vernieuwingen in het display van de iPad Air 2 niet doorgevoerd heeft in de iPad Mini 3. De tablet maakt nog steeds gebruik van een aparte lcd- en glaslaag, in tegenstelling tot het gelamineerde display van de iPad Air 2. Dit display moet reflecties beter tegengaan en maakt de tablet weer wat slanker. Alles bij elkaar genomen krijgt de iPad Mini3  van iFixit een score van 2 uit 10. We mogen dus zeggen dat de tablet zeer lastig (zelf) te repareren is.

Wil je meer weten over de nieuwe iPad Mini? Lees dan de productpagina van de iPad Mini 3 door of bekijk de verschillen tussen de iPad Mini 3 en iPad Mini 2.

Is je tablet kapot? Lees dan meer over het repareren van je tablet.

  • Delen:
Apple iPad Mini 3
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.