Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘iPad Pro krijgt zowel iOS 8 als OS X’

Geschreven door
Geplaatst op7 oktober 2014, 11:41 CategorieiPad

Het zou nog wel eens kunnen zijn dat de iPad Pro een tablet/laptop-hybride gaat worden, net zoals de Microsoft Surface Pro 3. De grote iPad met een scherm van 12,9 inch krijgt naar verluidt zowel iOS 8 als OS X als besturingssysteem.

iPad Pro

Hoewel de iPad Pro formeel gezien nog niet is aangekondigd, zou Apple er goed aan doen om er in elk geval over na te denken. Het internet is nu al dol op het apparaat, als we de berichtgeving rondom de onaangekondigde tablet bekijken. Er verschijnen wekelijks geruchten over de iPad Pro. Nu schijnt het zo te zijn dat Apple werkt aan twee versies: eentje waar je enkel iOS 8 op zult terugvinden en eentje met zowel iOS 8 als OS X, het besturingssysteem voor je Mac, waardoor de iPad Pro nog wel eens een tablet/laptop-hybride kan gaan worden, net als de Microsoft Surface Pro 3.

Analisten voorspellen al een tijdje dat Apple deze stap zou maken en zien dat ook graag gebeuren, omdat beide besturingssystemen al onderdelen van elkaar lenen en met elkaar delen. Maar Apple gaf begin dit jaar aan dat het geen doel van het bedrijf is om beide systemen te combineren, omdat het zich liever focust op unieke producten; producten die los van elkaar staan. Apparaten die je per situatie nodig hebt. Wel is het natuurlijk mogelijk informatie uit te wisselen onderling, maar een twee-in-één-pakket zit er voorlopig niet in, als we het bedrijf uit Cupertino mogen geloven.

Neem bijvoorbeeld de Hands-off-feature. Daarmee is het mogelijk een bepaalde handeling te beginnen op een iDevice en daar later mee verder te gaan op een ander Apple-apparaat, met iOS 8 of OS X. Ook kunnen iPhone-gebruikers tegenwoordig telefoontjes aannemen via de Mac en is het voor iPads en Macs mogelijk sms’jes te ontvangen van niet Apple-apparaten. Het is goed mogelijk dat Apple verder bouwt op deze fundering en in de toekomst meer van dit soort Community-functies te introduceren. Maar of de iPad Pro een twee-in-één-apparaat wordt, weet niemand zeker.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.