iPhone 6 Plus krijgt One-Handed Keyboard

15 oktober 2014 2 Minuten 2 Reacties
iphone-6-plus

Apples eerste phablet kan voor problemen zorgen, omdat-ie zo groot is. Verschillende ontwikkelaars komen daarom met handige toetsenborden. En met de One-Handed Keyboard kun je eindelijk je iPhone 6 Plus weergebruiken met één hand.

One-Handed Keyboard voor iPhone 6 Plus

Toen Apple de iPhone 6 Plus aankondigde, waren er al meteen geluiden van mensen die het niet zagen zitten het grote apparaat met één hand te bedienen. Zeker niet als het gaat om het typen op die phablet, dan heb je toch echt twee handen nodig. De app One-Handed Keyboard, die je dankzij z’n naam gemakkelijk kunt vinden in de App Store, verhelpt dat irritante obstakel door het toetsenbord aan te passen. Het is sinds iOS 8 mogelijk ook alternatieve toetsenborden te gebruiken, zoals we in het verleden al eens vaker voorbij hebben zien komen.

De app is gemaakt door Stonelight Pictures. Eigenlijk heeft de ontwikkelaar helemaal niets aan het originele toetsenbord gewijzigd en brengt het simpelweg het toetsenbord dat je op de iPhone 5 en iPhone 6 vindt, naar iPhone 6 Plus. Het enige verschil is de grote knop aan de rechterkant, waarmee je voor jezelf kunt instellen of je het gros van de knoppen links (of weer rechts) wil hebben. Je kunt nog wel het toetsenbord voorzien van wat andere kleuren of hem doorschijnend maken, waardoor je, in het laatste geval, ook nog een beetje kunt zien wat er achter zit.

De app staat standaard ingesteld dat het automatisch wisselt tussen een donker en licht thema en heeft het z’n eigen autocorrectie ingebouwd zitten. Die mag dan niet zo krachtig zijn als die van Apple zelf, maar ik denk dat je een stuk beter zult typen wanneer je het oud en vertrouwd met één hand kunt doen (mits je in het Engels typt, aangezien het Nederlands nog niet ondersteund wordt). De app is niet gratis en kost je 1,79 euro. Maar voor dat kleine bedrag kun je mogelijk wat irritaties uit de weg helpen, dus dan is het een kleine investering.

Lees ook welke drie toetsenborden wij momenteel de beste vinden: De drie beste alternatieve toetsenborden voor je iPad of iPhone.

Lees ook onze Apple iPhone 6 Plus review.

One-Handed Keyboard

Reacties (2)