Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

iPhone 6 Plus populairder dan Galaxy Note 4 in Korea

Geschreven door
Geplaatst op28 oktober 2014, 9:01 CategorieAndroid

Uit voorverkoopcijfers van Zuid-Koreaanse telefoonproviders blijkt dat de iPhone 6 Plus veel populairder is dan de Samsung Galaxy Note 4. Voor elke drie bestelde iPhone 6 Plus-modellen, wordt er ongeveer één Samsung Galaxy Note 4 verkocht.

Galaxy Note 4 vs iPhone 6 Plus

Het lijkt er op dat de iPhone 6 Plus van Apple een groter marktaandeel gaat krijgen dan de Galaxy Note 4 van Samsung in Zuid-Korea, het liefelijk genoemde Samsungland (aangezien Samsung daar is opgericht). Afgelopen vrijdag begonnen verschillende telefoonproviders met het aannemen van bestellingen voor iPhone 6 Plus (en de kleinere variant) en in minder dan een uur zijn er tienduizenden modellen besteld. Dat is veel sneller gegaan dan toen Samsung op het punt stond z’n phablet uit te brengen in hetzelfde land; destijds werd die releasedatum zelfs naar voren gehaald.

De iPhone 6 Plus wordt op 31 oktober uitgebracht in Samsungland. Analisten verwachten dat het aantal pre-orders momenteel op de honderdduizend ligt of dat aantal al zelfs voorbij is gegaan. Binnen dezelfde periode voor de lancering van de Note 4, stond de teller voor Samsung op dertigduizend exemplaren. Dit zou nog wel eens voor opschudding kunnen zorgen op de markt: in het tweede kwartaal had Apple slechts zes procent in handen en Samsung een indrukwekkend 63 procent. Maar nu Apple meelift op het succes dat Samsung zelf gecreëerd heeft, kunnen die percentages verschuiven.

Wanneer de iPhone 6 Plus in Zuid-Korea op de markt komt, dan komt die een maand later uit dan de Samsung Galaxy Note 4. De Note 4 kwam daar op 26 september uit; eerder dan gepland. Samsung koos daarvoor om de populariteit van de Plus een beetje te stagneren in eigen land, maar blijkbaar heeft deze zet weinig tot geen effect gehad.

  • Delen:
Samsung Galaxy Note 4
Android KitKat (4.4)
Apple iPhone 6 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.