Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Krijgt mijn tablet een update naar Android 5.0 Lollipop?

Geschreven door
Geplaatst op16 oktober 2014, 12:21 CategorieAndroid

Gisteren heeft Google de nieuwste versie van Android; Android 5.0 Lollipop, officieel uitgebracht. De nieuwe Google Nexus 9 en Google Nexus 6 worden vanuit de winkel met deze versie uitgerust maar hoe zit het met andere tablets en phablets? Net zoals bij elke andere Android-release geven we je een overzicht van alle tablets die met zekerheid een update naar Android 5.0 kunnen verwachten.

Android 5.0 Lollipop

Android 5.0 Lollipop is wellicht één van de grootste updates van Android tot nu toe. Deze versie brengt ten eerste een compleet nieuw design dat Google het Material Design noemt maar daarnaast worden ook verschillende handige functies toegevoegd. Zijn krijg je als gebruiker meer controle over notificaties, wordt het energieverbruik transparanter, kun je eenvoudiger je toestel delen met andere mensen, is de beveiliging verbeterd en kun je voortaan eenvoudig de apps en instellingen van je ene apparaat naar je andere apparaat overzetten. Een overzicht van alle nieuwe functies en features vind je in ons Android 5.0 Lollipop overzicht.

Google Nexus

Google heeft met de introductie van Android Lollipop bekendgemaakt dat in ieder geval de eigen Nexus-toestellen een update kunnen verwachten. Deze update wordt gratis beschikbaar gesteld en moet ergens in november verschijnen. Via een notificatie worden gebruikers van onder meer de Nexus 7 en Nexus 10 op de hoogte gesteld van de update en vervolgens is deze Over The Air te downloaden.

Krijgt mijn tablet een update?

Android 5.0 Lollipop is nog maar net aangekondigd en dus is het nog lastig te zeggen welke fabrikanten updates voor welke tablets zullen uitrollen. We verwachten de komende weken meer informatie over de plannen van onder meer Asus, Acer, Samsung, Toshiba, HP en Lenovo. Zodra er nieuws over een update verschijnt voegen we de betreffende tablet aan het overzicht hieronder toe. Deze tablets krijgen in ieder geval een update naar Android 5.0 Lollipop, met tussen haakjes de verwachte uitrol;

 • Asus New Padfone (juni 2015)
 • Asus Padfone S (april 2015)
 • Google Nexus 7 (november 2014)
 • Google Nexus 7 2013 (november 2014)
 • Google Nexus 10 (november 2014)
 • Nvidia Shield Tablet (december 2014)
 • Samsung Galaxy Note 2
 • Samsung Galaxy Note 3
 • Samsung Galaxy Note 4
 • Samsung Galaxy Note Edge
 • Sony Xperia Z2 Tablet (begin 2015)
 • Sony Xperia Z3 Tablet Compact (begin 2015)
 • Sony Xperia Z Ultra (begin 2015)
 • Asus MeMO Pad 7 (ME275C) (april 2015)
 • Delen:

Reacties

 1. Haije Weldaon
  30 november, 2014 om 18:56

  Nou, dank je wel voor Lollipop, maar niet heus. Mijn Nexus7 2012 is met deze wanprestatie één van de langzaamste tablets ter wereld geworden. Uit het raam ermee. Wie helpt mij terug naar Kitkat 4.4.4.

 2. anneboya
  13 december, 2014 om 0:08

  Ik heb sinds twee dagen Android lollipop 5.1 en het werkt fantastisch!
  Ook de filmpjes en films. Even wennen aan de nieuwigheden,en daarna alles prima in orde. Ook de snelheid.

 3. raphael
  12 april, 2015 om 1:32

  Hallo
  ik heb all een paar maanden mijn
  note 4 en die werk vanaf die tijd op android kitkat maar ik heb all de laatste weeken gezien dat android lollipop is uitgebracht zoals bij de s5 maar bij de note 4 wilt hij mijn andriod niet update naar android lollipop. Kan iemand mij helpen

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.