Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

LEGO Creator Islands nu uit voor Android-tablets

Geschreven door
Geplaatst op2 oktober 2014, 9:59 CategorieAndroid

LEGO heeft deze week Creator Islands uitgebracht voor Android-tablets: een kindervriendelijk spel zonder in-app-aankopen of reclames. Omdat het feitelijk natuurlijk één grote reclame voor LEGO zelf is, maar laat dat de pret niet drukken.

LEGO Creator Islands

LEGO heeft een nieuwe gratis app in de Google Play Store gezet. Een app die echt bedoeld is voor kinderen en dat zeggen we niet omdat het toegankelijke gameplay voor de jonge tablet-gebruiker biedt. De app bevat namelijk geen in-app-aankopen, wat betekent dat jonge kids niet zomaar iets kunnen aanschaffen met de creditcard of het PayPal-account van papa of mama. Ook zijn er geen advertenties te vinden, waardoor kinderen ook niet zomaar iets kunnen installeren wat aanvankelijk niet de bedoeling was. Kinderen kunnen zodoende ongelimiteerd spelen.

Ook omdat LEGO nou eenmaal LEGO is en garant staat voor kindervriendelijk bouw- en speelplezier. Of dat nou fysiek of digitaal is: het woord LEGO staat voor plezier. Dat is ook niet anders met de app LEGO Creator Islands, dat op z’n beurt een port van de browser game met dezelfde naam is. Heb je toevallig al een LEGO ID voor je kinderen aangemaakt, dan kun je de app downloaden, inloggen met de gegevens en verder bouwen waar je op de pc gebleven was. Natuurlijk is het ook mogelijk om gewoon een frisse start te maken, maar de mogelijkheid is er in elk geval.

LEGO Creator Islands is een soort mix van SimCity-achtig bouwplezier waar je ook de leiding hebt over een grote, groeiende stad en, hoe kan het ook anders, die felgekleurde plastic blokjes. Elk gebouw dat je neerzet of elk voertuig dat je klaarmaakt voor de minifigs, die gele poppetjes, leveren meer steentjes op, waarmee je vervolgens meer dingen mee kunt bouwen. Het is dus een zichzelf herhalend proces waar kinderen moeiteloos mee uit de voeten kunnen. Daarnaast is het ook mogelijk meerdere eilanden te ‘ontdekken’. De app is nu uit, exclusief voor Android-tablets.

  • LEGO Creator Islands
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.