Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Lenovo kondigt Yoga Tablet 2-serie en Yoga 3 Pro aan

Geschreven door
Geplaatst op10 oktober 2014, 9:29 CategorieAndroid

Lenovo heeft vannacht drie nieuwe, multifunctionele tablets aangekondigd, namelijk de Yoga Tablet Pro 2, Yoga Tablet 2 en de Yoga 3 Pro. Lenovo toonde de nieuwe producten op een launch event in Londen. De Yoga Tablet 2-tablets zijn stand-alone modellen maar beschikken over een design dat ze eenvoudig in de hand laat liggen en komen met een ingebouwde kickstand zodat ze in meerdere posities te plaatsen zijn. De Yoga 3 Pro is een convertible.

Yoga Tablet 2 Pro

Lenovo heeft op een evenement in Londen drie nieuwe Yoga-tablets aangekondigd. De eerste is de Yoga Tablet 2 Pro. Dat is een Android-tablet met 32GB aan intern geheugen (wat uit te breiden is naar 64GB met een microSD-kaart), een scherm van 13.3 inch en een ingebouwde Pico-projector. Daarmee is het direct mogelijk een beeld te projecteren van 16:9. Met deze tablet wil Lenovo draagbare entertainment een stapje verder brengen en heeft de tablet daarom voorzien van een 8 watt-geluidssysteem (inclusief subwoofer, een primeur). De resolutie van het qHD-scherm is 2560 x 1440 en de fabrikant belooft dat-ie vijftien uur meegaat. Ook is er een camera aan boord: die heeft acht megapixels.

lenovo-yoga-tablet-2-pro

Naast de drie posities die de Lenovo-tablets al kunnen innemen, dankzij de ingebouwde kickstand, introduceert de Yoga Tablet 2-serie ook een vierde: je de tablets ophangen. De Yoga Tablet 2 Pro weegt nog geen kilo, met 950 gram, en is zo’n 3,7mm dun, dus je kunt hem bijna overal wel aanhangen. Deze tablet draait op een vierde generatie Intel Atom-processor, wat voor multitaskers als muziek in de oren moet klinken. En naast de 13,3 inch-modellen, verschijnen er ook acht en tien inch-varianten op de markt.

Yoga Tablet 2

De Yoga Tablet 2 wordt in twee versies geleverd: eentje met een acht inch-scherm en eentje met een tien inch-scherm. Ook heb je de keuze uit zowel Android als Windows. De tablet wordt voorzien van Wi-Fi en in sommige landen biedt Lenovo 4G-versies aan. Onder de motorkap vinden we een Intel Atom-processor. De stereo-speakers zijn voorzien van Dolby Audio- en Wolfson Master HiFi-technologie en aan de voorkant vinden we een acht megapixel camera. Verder heeft de Yoga Tablet 2 een microUSB-aansluiting, waar je ook je smartphone mee kunt opladen. De Windows-versie krijgt standaard een jaarabonnement van Microsoft Office 365. Net als bij de eerste generatie Yoga-tablets zit er in de cilinder een extra grote accu verwerkt zodat je lang vooruit kunt op een volle lading.

lenovo-yoga-tablet-2-android

Yoga 3 Pro

Als laatste kondigde Lenovo de Yoga 3 Pro aan. De Yoga 3 Pro is een convertible laptop met een Gorilla Glas qHD+ scherm, met een resolutie van 3200 x 1800. Het apparaat is 12,8mm dik en weegt zo’n 1,19kg. Daarnaast bevat de tablet/pc-hybride de Intel Core M-processor, 512GB SSD, Wi-Fi en Intel Intergraded graphics. Je kunt kiezen uit drie kleuren: Clementine Oranje, Platinum Zilver of Champagne Goud. De Yoga 3 Pro gaat negen uur mee. Tevens kondigde Lenovo nieuwe software aan, genaamd Harmony. Harmony is volgens de fabrikant software waar je op een andere manier applicaties mee leert kennen en kunt instellen hoe ze zich moeten gedragen. Lees je bijvoorbeeld een e-book, dan past de software de kleuren op en de helderheid van het scherm aan.

lenovo-yoga-3-pro3

Prijs en beschikbaarheid

Alle tablets komen dit jaar nog uit. De Yoga Tablet 2 Pro is eind oktober verkrijgbaar voor een adviesprijs vanaf 499 euro. De Yoga Tablet 2 Android is nu verkrijgbaar voor een adviesprijs vanaf 229 euro voor het 8 inch-model en vanaf 299 euro voor het 10 inch-model. De Yoga Tablet 2 Windows is in november verkrijgbaar voor een adviesprijs vanaf 249 euro en het 10 inch-model is eind oktober verkrijgbaar voor een adviesprijs vanaf 399 euro. De Yoga Pro 3 is eind oktober verkrijgbaar voor de adviesprijs 1599 euro.

Bekijk alle specificaties en prijzen;
Lenovo Yoga Tablet 2 Pro
Lenovo Yoga Tablet 2 10 (Android)
Lenovo Yoga Tablet 2 10 (Windows)
Lenovo Yoga Tablet 2 8 (Android)
Lenovo Yoga Tablet 2 8 (Windows)
Lenovo Yoga 3 Pro

  • Delen:
Lenovo Yoga Tablet 2 Pro
Android KitKat (4.4)
Lenovo Yoga Tablet 2 10 (Windows)
Windows 8
Lenovo Yoga Tablet 2 8 (Android)
Android KitKat (4.4)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.