Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Lenovo lanceert Yoga Tablet 2 13 met Windows 8

Geschreven door
Geplaatst op30 oktober 2014, 11:00 CategorieWindows

Lenovo heeft afgelopen nacht weer van zich laten horen. De Chinese fabrikant introduceerde namelijk wederom een nieuwe tablet in de Yoga Tablet-familie. Na eerder deze maand al vijf nieuwe modellen aan het assortiment toegevoegd te hebben komt Lenovo met een 13-inch model dat draait op Windows 8. De Lenovo Yoga Tablet 2 13 moet volgende maand al te koop zijn voor 699 dollar.

Eerder deze maand lanceerde Lenovo de Yoga Tablet 2-familie, bestaande uit maar liefst vijf modellen. Opvallend is dat Lenovo kopers de keuze geeft uit Android en Windows 8. Ook introduceerde het bedrijf de 13-inch Lenovo Yoga Tablet 2 Pro, een tablet met ingebouwde projector en Android-software. In Nederland worden in ieder geval deze modellen gelanceerd;

Het 13-inch model dat draait op Android krijgt nu dus gezelschap van een Windows-versie, al zijn de specificaties niet helemaal hetzelfde. Zo moet de Lenovo Yoga Tablet 2 13 het doen zonder de ingebouwde projector. Wel komt het bekende Yoga-design overeen; de tablet beschikt over een ingebouwde kickstand waarmee het toestel in verschillende hoeken te plaatsen is. Ook is cilindervorm aan de onderzijde aanwezig voor een comfortabele houvast. Hierin zit ook een extra grote accu verwerkt.

Lenovo-Yoga-Tablet-2-13

De Lenovo Yoga Tablet 2 13 beschikt over een 13,3-inch ips lcd-display met een resolutie van 2.560 bij 1.440 pixels en draait op een Intel Atom Z3745-processor met vier kernen en een kloksnelheid van 1,83GHz. deze processor wordt vergezeld door 4GB aan werkgeheugen en 64GB aan opslaggeheugen dat met een microSD-kaart uit te breiden is. Qua aansluitingen is de tablet voorzien van een microUSB-poort en een microHDMI-poort.

Verder beschikt de Yoga Tablet 2 13 over een 1,6 megapixel camera aan de voorzijde, stereospeakers van JBL, een 12.800mAh accu waarmee je tot 15 uur vooruit moet kunnen op een volle lading, een gewicht van 1080 gram en een profiel van 14 tot 3,7 millimeter. Natuurlijk hoort bij een tablet van dit formaat ook een toetsenbord. Bezitters van de tablet kunnen een optioneel Bluetooth-toetsenbord bij de tablet aanschaffen. De tablet draait op Windows 8.1-software.

De Lenovo Yoga Tablet 2 13 moet vanaf begin november in de Amerikaanse winkels liggen voor een adviesprijs van 699 dollar. Of en wanneer de tablet naar Nederland komt is nog niet bekend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.