Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

LG introduceert eerste eigen processor

Geschreven door
Geplaatst op24 oktober 2014, 9:17 CategorieHardware

LG introduceert z’n eerste eigen processor: eentje met acht kernen, die bedoeld is voor high-end smartphones en phablets. De acht kernen bestaan uit twee keer vier dezelfde kernen: 1.5GHz voor de zware taken en 1.2GHz voor de lichtere taken.

LG Nuclun

LG heeft z’n eerste eigen processor getoond: de LG Nuclun. De Nuclun is een octa-core-processor die zowel high-end performance als een lage energieconsumptie mogelijk maakt. De Nuclun zal voor het eerst laten zien waar het toe in staat is in de LG G3 Screen, een phablet speciaal ontwikkeld voor de Koreaanse markt. Die phablet heeft een 5,9 inch full HD-display en een flinke batterij, van 3000mAh, om zowel dat scherm als de octa-core-processor hun werk kunnen doen en een grote, maar ook slimme phablet realiseren.

De Nuclun is gebaseerd op de big.little-technologie van ARM, waardoor een apparaat met de processor goed kan multitasken. Binnen de Nuclun vinden we twee quad-core-processors: er zitten vier kernen van 1.5GHz in en vier kernen van 1.2GHz. Met de eerstgenoemde kunnen er zware taken worden verricht, bijvoorbeeld videogaming, en met de laatstgenoemde kan er energie worden bespaard wanneer er niet gegamed wordt, maar alleen berichtjes worden verstuurd via WhatsApp, bijvoorbeeld. Ook bevat de Nuclun ondersteuning voor de nieuwe generatie 4G-netwerken.

Het eerste apparaat dat gebruik gaat maken van de Nuclun is dus de LG G3 Screen, een phablet met een indrukwekkend scherm van 5,9 inch. Het is in feite een grotere variant van de LG G3 en heeft dan ook precies dezelfde functies. De Screen bevat 32GB intern geheugen en 2GB aan RAM, plus de optie om het geheugen uit te breiden middels een SD-kaart. Aan de achterkant zit een camera van 13MP en aan de voorkant eentje van 2MP. Het toestel komt volgend week uit, exclusief voor de Koreaanse markt, en draait op Android 4.4; maar zal ongetwijfeld geüpdatet worden.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.