Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

MediaTek kondigt MT6735-chip met 4G-ondersteuning aan

Geschreven door
Geplaatst op20 oktober 2014, 10:07 CategorieHardware

We zien nog steeds veel tablets verschijnen die beschikken over een processor van het Chinese MediaTek. Veel van deze tablets beschikken over 4G-ondersteuning voor mobiel internet en dat is dan ook waar MediaTek nu vol op inzet. Het bedrif introduceert deze week wederom een nieuwe processor met 4G-ondersteuning; de MT6735.

De MediaTek MT6735 is een quadcore-processor met 64-bit-ondersteuning en een Mali T720 grafische processor. De chip moet een betaalbare oplossing worden voor tablets en smartphones die mobiel internet via 4G aanbieden, maar ook 3G wordt ondersteund. De processor is met name gericht op het low-end en mid-end segment van de markt.

De processor is gebaseerd op vier ARM Cortex A53-kernen met 64-bit-ondersteuning en een kloksnelheid van 1.5GHz. De chip biedt ondersteuning voor een maximale resolutie van 1.280 bij 800 pixels, Bluetooth 4.0 Low Energy en dual-band WiFi. Dat het gaat om een low-end chip zien we onder meer terug in het ontbreken van 1080p videoweergave en OpenGL ES 3.0.

De verwachting is dat MediaTek de nieuwe processor tijdens MWC 2014 in Barcelona, aankomende februari, officieel presenteert in combinatie met de eerste smartphones en tablets. In het tweede kwartaal van 2015 worden de eerste tablets en smartphones met de chip in de winkels verwacht.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.