Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft brengt Next Lock Screen uit voor Android

Geschreven door
Geplaatst op23 oktober 2014, 10:51 CategorieAndroid

Microsoft heeft een nieuwe nieuwe app uitgebracht waarmee je opeens veel meer met je lock screen kunt doen dan voorheen. Zo is het mogelijk direct agenda-items te zien, berichten te versturen of apps te openen, zonder je phablet te ontgrendelen.

Microsoft Next Lock Screen

Als de consument niet naar ons toe komt, dan gaan we wel naar de consument, moet Microsoft denken. De smartphone- en phablet-afdeling va Microsoft doet het lang niet zo goed op de markt als Android- en iOS-toestellen, dus zien we steeds vaker dat Microsoft apps uitbrengt op de concurrerende platformen – een positieve ontwikkeling, als je het mij vraagt. Want het kan leuke dingen opleveren, zoals Next Lock Screen, die nu te downloaden is voor Android. In de onderstaande video toont Microsoft enkel een smartphone, maar de app kan ook op phablets gebruikt worden.

De Next Lock Screen is een app waarmee je je lockscreen een stuk functioneler maakt. Je kunt er je agenda-items op bekijken, mensen rechtstreeks bellen of berichten versturen en zelfs een aantal apps raadplegen, zonder daarvoor je phablet van het ontgrendelscherm af te halen. Er zijn apps die veel meer kunnen dan dat, maar Microsoft heeft zich echt gefocust op de wat meer zakelijke functionaliteiten. Deze app is gemaakt door het Garage Team bij Microsoft, een team dat wel eens vaker vrije tijd over lijkt te hebben en opmerkelijke apps uitbrengt.

De app beschikt ook over drie profielen: werk, thuis en onderweg. Op basis van waar je op dat moment bent, zal de app andere apps onderin beeld tonen, met als doel dat je nooit lang hoeft te zoeken naar een app die je vaak op een specifieke locatie gebruikt. Ook kun je er een aantal instellingen aanpassen, zoals het aan- en uitzetten van een zaklamp of je Bluetooth. Microsoft lijkt hiermee vooruit te lopen op het nieuwe lockscreen van Android 5.0, die soortgelijke features gaat ondersteunen. Wil je dus alvast een voorproefje, download de app dan hieronder.

  • Next Lock Screen
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.