Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Microsoft heeft geen plannen voor nieuwe tablets met Windows RT’

Geschreven door
Geplaatst op12 oktober 2014, 13:57 CategorieBesturingssystemen

Microsoft heeft onlangs Windows 10, de nieuwste versie van het Windows-besturingssysteem, gepresenteerd en dus gaan er heel wat geruchten over wat de softwaregigant precies met Windows RT gaat doen. Deze versie, ontwikkeld voor tablets met een ARM-processor, lijkt zijn langste tijd gehad te hebben.

Windows RT werd samen met Windows 8 gepresenteerd als uitgeklede versie, alleen met de mogelijkheid om apps uit de Windows Store te installeren, en verscheen op een klein aantal tablets met ARM-processor. Bij een eerste generatie Windows RT tablets bleef het echter en ook Microsoft zelf heeft na de tweede generatie Surface RT geen nieuwe modellen meer uitgebracht.

Vorige week verschenen er nog geruchten dat Microsoft op korte termijn de Surface 3 en een Surface mini, beiden gebaseerd op Windows RT, op de markt zou brengen maar volgens Mary Jo Foley van ZDNet gaat dat niet gebeuren. Microsoft zou zich vanaf nu alleen nog focussen op tablets met een Intel-processor en de volledige versie van Windows 10. Ook liet Microsoft vorige week weten dat er in ieder geval gewerkt wordt aan een volgende generatie Surface Pro.

Of dit betekent dat we alleen nog Surface Pro tablets gaan zien is echter niet zeker. Microsoft zou er nog voor kunnen kiezen om een nieuwe Surface tablet met Windows 10 uit te brengen, een goedkopere variant van de Surface Pro die voornamelijk gericht is op consumenten. Ook een Surface mini kan in deze vorm uitgebracht worden, maar de kans dat we Windows RT nog terug gaan zien lijkt me de dag kleiner te worden.

  • Delen:
Microsoft Surface 2
Windows RT

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.