Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Microsoft Office voor Android tablets verschijnt in november’

Geschreven door
Geplaatst op29 oktober 2014, 9:53 CategorieAndroid

We weten al wat Microsoft van plan is met de volgende versie van Windows, Windows 10, maar op het gebied van Office is er nog maar weinig nieuws te melden. Microsoft zou al een tijdje werken aan een touch-versie van Office, geoptimaliseerd voor onder andere tablets, maar nog steeds moeten Windows-gebruikers het met Office 2013 doen. General Manager van Office en Office 365 Marketing Julia White heeft deze week meer informatie vrijgegeven over wat we kunnen verwachten.

White laat weten dat we de Office 2016 apps voor Windows, welke dus voor touch geoptimaliseerd worden, pas in de tweede helft van 2015 kunnen verwachten. Nu hebben we dit al vaker gehoord dus een grote verrassing is het niet. Opvallender is dat Microsoft een versie van Office voor Android tablets binnenkort al zou lanceren, mogelijk in november al, zo laat Mary Jo Foley van ZDNet weten. Eerder dit jaar bracht Microsoft al Office-apps voor de iPad uit, welke overigens alleen volledig gebruikt kunnen worden in combinatie met een Office 365-abonnement.

Dat Microsoft zich eerst op Android en iOS richt in plaats van op de eigen Windows-gebruikers is opvallend maar ook logisch. De userbase van Android en iOS is dermate groot dat Microsoft hier zo snel mogelijk op in wil spelen. Het aandeel van Windows tablets is nog relatief klein en daarbij hebben gebruikers van Windows altijd nog de optie Office 2013 of 365 te gebruiken. Bezitters van een Windows tablet klagen echter al wel een tijdje over het feit dat deze apps niet geoptimaliseerd zijn voor touch en dus lastiger te gebruiken zijn.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.