Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft toont eerste tablet met Windows Phone-interface

Geschreven door
Geplaatst op2 oktober 2014, 11:08 CategorieWindows

Eerder deze week presenteerde Microsoft Windows 10, de nieuwste versie van het Windows-besturingssysteem. Eén van de nieuwigheden van Windows 10 is dat de software op alle apparaten, van groot naar klein, zal gaan draaien. Tijdens de presentatie toonde Microsoft in de achtergrond wat toestellen die op Windows 10 draaien, met een tablet die gebruik maakte van de Windows Phone-interface als meest opvallende.

Windows Phone komt qua merk te vervallen en Microsoft zet Windows 10 als één adaptief product in de markt, maar toch zal de interface er op een smartphone net wat anders uitzien dan op een tablet of een laptop. Maar, blijkbaar mogen ook tablets van deze voor smartphones geoptimaliseerde interface gebruik gaan maken. Het is een wat vage afbeelding maar we zien duidelijk dat één van de tablets die Microsoft toonde over de Windows Phone-interface beschikt. Dit kunnen we opmaken uit de navigatie-knoppen onderin het scherm. Opvallend is ook dat de tegels in categorieën opgedeeld lijken te zijn, een functie die voorheen alleen voor Windows RT en Windows 8 weggelegd was.

Windows-10-Phone-tablet

Microsoft heeft deze week de eerste Technical Preview van Windows 10 vrijgegeven en het ontbreek nog aan details over hoe de software precies gaat werken op smartphones en tablets. Wel liet de softwaregigant al een video zien waarin Windows 10 op de Surface Pro 3 gedemonstreerd wordt. Daarin wordt duidelijk dat de interface zich aanpast door te kijken naar de input die gebruikt wordt; touch of een keyboard met muis.

Al het nieuws over Windows 10 vind je in ons Windows 10 archief.

  • Delen:

Reacties

  1. kasuja
    03 oktober, 2014 om 9:21

    Als ik op de telefoon de interface naast verticaal ook horizontaal kan gebruiken zou ik het wel gaaf vinden. maar ik denk dat het nu nog te vroeg is om een eerlijke mening te geven.

    Juist de tegeltjes interface is wat mij aantrok aan Windows en windows Phone. en dat lijkt nu een beetje naar de achtergrond te verdwijnen.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.