Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft toont transparante smart cover voor Surface tablets

Geschreven door
Geplaatst op6 oktober 2014, 18:45 CategorieAccessoires

Hoewel Microsoft pas laat in de tabletmarkt gestapt is, zowel qua hardware als qua software, werkt het bedrijf achter de schermen aan innovatieve technieken voor deze productgroep. De afdeling Microsoft Research heeft vandaag een video online gezet waarin een nieuwe, transparante smart cover zien die over het scherm van een Surface tablet gelegd kan worden.

De smart cover, welke nog niet uitgebracht is en puur een prototype is, gaat onder de naam FlexSense en is een stuk transparant plastic dat op het display van een tablet gelegd kan worden. Met het transparante vel wordt een aantal unieke inputmethoden toegevoegd, zonder dat je hiervoor extra sensors als een camera voor nodig hebt. Alle benodigde sensors zitten in het vel verwerkt. Zo kun je bijvoorbeeld door het vel om te vouwen een volgende laag van de interface tonen of een deel van een afbeelding laten tonen.

In de video toont Microsoft een implementatie van Photoshop, waar het vel gebruikt wordt om verschillende lagen van een afbeelding te tonen. Ook voor animators of filmeditors kan het transparante en interactieve vel veel mogelijkheden bieden. Maar, volgens Microsoft zijn ook toepassingen voor consumenten mogelijk, bijvoorbeeld het gebruik van het vel als controller waarmee je jezelf een weg door een spel baant.

De FlexSense is een interessante ontwikkeling maar voorlopig gaan we het transparante vel niet op de markt zien. Mogelijk zien we de smart cover als accessoire voor een toekomstige generatie Surface tablets terug.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.