Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft updatet SmartGlass-app wederom

Geschreven door
Geplaatst op22 oktober 2014, 10:09 CategorieAndroid

Microsoft heeft de SmartGlass-app voor Android en iOS wederom voorzien van een update, die aansluit op de november-update voor de Xbox One. Je kunt nu je favoriete gameclip bijvoorbeeld toevoegen aan je profiel.

Show je favoriete gameclip

Soms kijk ik naar de apps die ik heb en dan probeer ik voor mezelf vast te stellen welke ik wel of niet vaak gebruik – gebruik ik hem bijna nooit, dan overweeg ik die app te verwijderen. Dat scheelt immers ruimte in het geheugen en het menu. Zo heb ik van de week de Xbox 360 SmartGlass-app verwijderd, want ik kan me niet heugen dat ik die gebruikte. Hetzelfde idee heb ik bij de SmartGlass-app voor de One. Maar die gooi ik dan weer niet weg. Niet omdat ik voornemens ben hem te gebruiken, maar omdat het wel handig is met berichten versturen.

Een andere reden voor het gebruik van de app, kan ik persoonlijk niet verzinnen. Toch vind ik het ergens een fijne app, omdat het alle sociale functies van de Xbox One samenvat. En de nieuwe update bouwt op dat idee voort. Zo is het vanaf nu mogelijk bijvoorbeeld je favoriete gameclips op je profiel te laten zien. Dus wanneer je vrienden jouw profiel opzoeken via de app, kunnen ze een kijkje nemen bij je beste prestaties of meest lollige momenten -ervan uitgaande dat je die natuurlijk hebt opgenomen door ‘Xbox, Record That’ te roepen.

Daarnaast kun je er ook je favoriete achievement en je locatie achterlaten – functies die nog moeten worden toegevoegd aan de spelcomputer zelf, die we begin november verwachten. Microsoft heeft ook een aantal wijzigingen doorgevoerd aan de user interface, zodat het achterlaten van berichten gemakkelijker gaat. Ook is het nu gemakkelijker games aan te schaffen of alvast te downloaden via de Games with Gold-actie en zijn er uiteraard algemene bug fixes. Mocht je de download nog niet hebben ontvangen, dan vind je hem via de onderstaande links.

  • Xbox One SmartGlass
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.