Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Netflix-app op Android krijgt update

Geschreven door
Geplaatst op6 oktober 2014, 11:06 CategorieAndroid

Netflix heeft afgelopen weekend een update uitgerold voor z’n Android-app, die onder andere de zoekfunctie aanpast en verbetert. De app lijkt nu qua design veel meer op de versie die we ook zien op het web en spelcomputers.

Netflix voor Android

Netflix heeft in het weekend z’n Android-app geüpdatet en brengt daarmee de applicatie naar versie 3.8. Je kunt binnen de app controleren welke versie je hebt, door rechtsboven op die drie vierkantjes te tappen. Vervolgens tik je op Over en daar staat bovenaan welke versie je hebt. Mocht je de nieuwe versie hebben, dan kun je aan de slag met de nieuwe features, zoals de verbeterde zoekfunctie. Als je voorheen op de app naar een film, serie, acteur of wat dan ook zocht, dan kreeg je een lijst tot je beschikking. Doe je dat in de nieuwe versie, dan zie je een grid met titels staan, net zoals dat het geval is op de website of apps op spelcomputers en smart tv’s. Het nadeel is dat het laden iets langer kan duren door deze verandering, omdat al die plaatjes ingeladen moeten worden, natuurlijk.

netflx-android

Ook verschijnt er een notificatie wanneer je midden in een het bekijken van een video overschakelt naar het homescreen of een andere app, zoals je hierboven kunt zien. In de Google Play Store is te lezen dat Netflix deze functie ‘background playback’ noemt. Maar, in tegenstelling tot wat die benoeming suggereert, het is niet mogelijk om video’s op de achtergrond te laten afspelen. Het is meer bedoeld om snel heen en weer te schakelen tussen een andere en de Netflix-app. Daarnaast is het nu mogelijk om direct vanuit de Android-app kleine aanpassingen te doen aan het profiel waarmee je Netflix bekijkt. Zo is het mogelijk om de naam aan te passen, een nieuwe foto uploaden en aangeven of dit profiel gebruikt wordt door kinderen (waarmee je direct de volwassen content op de service verbergt). Meer niet, maar dat is ook niet vreemd: op de website van Netflix zijn er niet heel veel meer functies en mogelijkheden beschikbaar voor het aanpassen van je profiel.

Netflix is onderdeel van ons artikel waarin we de apps bespreken die je moet hebben om qua entertainment het meeste uit je tablet te halen.

  • Netflix
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.