Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nextbit smelt smart devices en de cloud samen

Geschreven door
Geplaatst op28 oktober 2014, 10:22 CategorieAndroid

Het bedrijf Nextbit heeft drie nieuwe producten getoond die smart devices en de cloud moeten gaan samenvoegen tot één geheel. De producten heten Baton, Pass en Backup and restore. Wanneer het naar Android komt, is nog niet bekend.

Ultieme synchronisatie met de apps Nextbit

Nextbit is een bedrijf dat bestaat uit oud-werknemers van Google, HTC en Dropbox. De oud-Google-medewerkers hebben zelfs nog in een vroeg stadium gewerkt aan het Android-besturingssysteem en hebben geholpen de software vorm te geven zoals we het vandaag de dag kennen. Met de huidige opstelling van Nextbit, heeft het bedrijf er vertrouwen in te laten zien waar het nu mee bezig is. Nextbit werkt nu aan drie apps, die de cloud en smart devices (momenteel alleen Android) op een nieuwe manier gaan samenvoegen.

De bestuursvoorzitter van Nextbit, Tom Moss, vindt het eigenlijk onvoorstelbaar dat de cloud en mobiele platformen los van elkaar zijn ontwikkeld. Moss zou dan ook graag zien dat beide onderdelen samensmelten. Met de drie apps die hij presenteert wil hij dan ook dat doel bereiken. Het eerste product is Baton: een app waar alle apps en onderliggende informatie wordt gesynchroniseerd met de apparaten die je thuis hebt liggen, zodat je niet op alle platformen de apps handmatig hoeft te downloaden en info zelf hoeft op te zoeken.

Zo kun je bijvoorbeeld straks een game opstarten op je Nexus 6 en verdergaan op je Nexus 9. Baton werkt samen met Pass, een app die de staat van een applicatie kan versturen naar een ander apparaat, zodat je precies verder kunt gaan waar je was gebleven, mocht je van apparaat moeten wisselen. De laatste app heet Backup and restore en die doet precies wat de naam impliceert. Deze app moet ergens volgend jaar uitkomen. Wanneer de andere twee apps zouden verschijnen, is nog niet bekendgemaakt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.