Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Nieuwe versie WhatsApp krijgt VoIP-functie’

Geschreven door
Geplaatst op13 oktober 2014, 15:30 CategorieApplicaties

Het schijnt dat de volgende versie van WhatsApp Voice over IP-functies krijgt, waardoor je straks ook kunt bellen met de populaire chat-app. WhatsApp heeft officieel nog niets bekendgemaakt, maar vreemd zou het in elk geval niet zijn.

Straks ook bellen via WhatsApp

Volgens de website Geektime schijnt het zo te zijn dat WhatsApp binnenkort een update uitrolt waardoor het mogelijk wordt om ook telefoontjes te plegen via de app, over het internet (Voice over IP). Viber, Skype, Tango, Google Hangout en Facebook hebben al een soortgelijke functie, dus het zal helemaal geen vreemde beslissing zijn. WhatsApp heeft een gebruikersbasis van meer dan een half miljard mensen, 600 miljoen om precies te zijn, dus dat zou betekenen dat er een enorm grote concurrent voor de bovengenoemde apps op de markt verschijnt. Los van het traditionele bellen, dan.

Meer opmerkelijk is wellicht de mogelijkheid om ook die gesprekken op te nemen, een functie die met dezelfde update beschikbaar moet komen voor het grote publiek. Gesprekken opnemen met een phablet kan soms al wanneer je er op een normale manier mee belt, met de ingebouwde opname-app, maar dat kan niet altijd. Dus mocht je voor school of iets dergelijks een interview moeten opnemen, dan is dat straks wellicht mogelijk via WhatsApp. Maar voor het zover is, moet WhatsApp vooral denken aan allerlei verschillende Noord-Amerikaanse wetten en regels, die per staat verschillen.

De functie is dus zeker niet nieuw, aangezien ook Skype en Google Voice gesprekken kunnen opnemen, maar voor mensen die veel beren op de weg zien kan het de nodige problemen veroorzaken. Geektime schrijft over een wereld waar we als burgers op alles gepakt kunnen worden wat we zeggen, als dit soort opneemtechnieken straks aanslaan. Maar goed, dat is natuurlijk te ver doorgedacht – waarschijnlijk heeft die redactie ook veel te veel science fiction-films gekeken. Aan de andere kant is dit wel techniek waar we met z’n allen voorzichtig mee om moeten gaan, want het kán voor problemen zorgen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.