Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nokia HERE Maps nu beschikbaar voor alle Android-gebruikers

Geschreven door
Geplaatst op22 oktober 2014, 8:46 CategorieAndroid

Nokia heeft bekendgemaakt dat de HERE Maps-navigatie-applicatie vanaf nu beschikbaar is voor alle Android-gebruikers, maar niet via de Play Store. Je kunt hem zelf downloaden en installeren via een SD-kaart, bijvoorbeeld.

Nokia HERE Maps voor Android

Nadat de Nokia HERE Maps-app eerst exclusief voor Samsung Galaxy-eigenaars beschikbaar werd gesteld, geeft Nokia nu aan dat ook de rest van de Android-gebruikers de navigatie-applicatie kunnen gebruiken. Echter, de app staat nog niet in de Google Play Store, omdat-ie nog in bèta is. Dat betekent dat je de app wel kunt downloaden naar je phablet of tablet via deze link, waarna je het .apk-bestand overzet op je apparaat via een cloudopslagdienst of een USB-kabel. Vanaf dan kun je de applicatie veilig installeren.

De reden dat Nokia de applicatie nu nog niet officieel uitbrengt, is omdat het Finse bedrijf eerst zo veel mogelijk apparaat wil uitproberen, voordat-ie echt in de Play Store verschijnt. Mocht je er aan denken de app te downloaden, bedenk dan wel dat je minimaal Android 4.0 of hoger nodig hebt om hem te kunnen laten draaien. Nokia beveelt zelf Android 4.1 aan. Bovendien moet het apparaat minimaal voorzien zijn van 1GB aan werkgeheugen en komt de applicatie het beste tot z’n recht op een scherm van vier tot zes inches – probeer dus vooral je phablet uit.

Eerder deze maand bracht Nokia de HERE Maps-software dus al exclusief naar Samsung Galaxy-eigenaars. Met dezelfde doelstelling als nu. HERE Maps is vooral interessant voor de mensen die liever hun kaarten offline opslaan – en dat kan met Nokia’s software. Je kunt zelfs een heel land downloaden, mocht dat nodig zijn. In tegenstelling tot Google Maps, waar het enkel mogelijk is een klein gedeelte van een gebied te downloaden (of soms helemaal niets). Persoonlijk heb ik HERE Maps getest tijdens mijn testperiode met de Lumia 930-smartphone en ik was daar ook erg positief over.

Lees hier alles over hoe je een app buiten de Play Store om op je tablet of phablet moet installeren.

  • Delen:

Reacties

  1. Oudshoorn
    17 april, 2016 om 14:17

    goedemiddag,

    Ik heb in mijn nissan Note een navigatie Clarion (connect 1)die geeft aan dat er een update is.
    Waar kan ik de update binnenhalen om deze op een sd card te zetten?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.