Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nokia HERE Maps nu verkrijgbaar voor Android

Geschreven door
Geplaatst op9 oktober 2014, 9:51 CategorieAndroid

Nokia heeft officieel de eerste versie van Nokia HERE Maps uitgebracht voor Android, maar voorlopig alleen voor Samsung-modellen. Voor het einde van het jaar moet ook de rest van de Android-toestellen toegang krijgen tot de software, evenals iOS-apparaten.

Nokia HERE Maps

Nokia heeft officieel de eerste versie van zijn navigatie-app HERE Maps uitgebracht voor Android. Niet in de Google Play Store, zoals je misschien zou verwachten, maar in de Galaxy Apps Store. Door die zet hebben momenteel alleen Samsung-phablet- en -smartphone-eigenaars toegang tot het alternatief voor Google Maps. Het gaat hier nog wel om een bèta-versie. De release van de software laat ons twee interessante dingen zien: Nokia’s software is niet meer exclusief voor Windows Phone en Samsung wordt minder afhankelijk van de gigant Google.

Nokia heeft meteen van de aanleiding gebruik gemaakt om aan te kondigen dat we voor het einde van het jaar een wijdere release mogen verwachten. Dat houdt in dat HERE Maps in zowel de Google Play Store als de App Store van Apple terechtkomt. HERE Maps is vooral interessant voor de mensen die liever hun kaarten offline opslaan – en dat kan met Nokia’s software. Je kunt zelfs een heel land downloaden, mocht dat nodig zijn. In tegenstelling tot Google Maps, waar het enkel mogelijk is een klein gedeelte van een gebied te downloaden (of soms helemaal niets).

De navigatie-app is via deze link te vinden en gratis te downloaden. Als we de eerste gebruikersrecensies mogen geloven, dan valt de app in goede aarde. Ook zijn de mensen blij dat Samsung deze deal gesloten heeft. Maar bovenal wordt er gesteld dat dit de beste navigatie-app ooit is. Persoonlijk heb ik HERE Maps getest tijdens mijn testperiode met de Lumia 930-smartphone en ik was daar ook erg positief over.

 • Delen:

Reacties

 1. foksie
  06 juli, 2015 om 12:21

  Ik heb Here op mijn Xperia Tablet geïnstalleerd en wou deze vergelijken met andere navi software doch daarvoor moest ik eerst wat kaarten downloaden, ik opteerde voor de Europa kaarten, 9,7Gb , doch dit was buiten de waard gerekend!!! het downloaden duurde en duurde en duurde, ik heb de download de ganse nacht laten doorlopen doch ’s ochtends was deze nog niet voltooid!!! ik heb de download gestopt met het gedacht dat bij de volgende poging het downloaden verder zou gaan bij het stoppunt doch weer een verkeerde beredenering!! terug naar NUL, ongelooflijk!!! ik vermoed een zeer oude en trage server bij Nokia Here!!!

  • Didier
   21 juli, 2015 om 19:36

   Ik heb alle landen van centraal en zuid EU gedownload via wifi verbinding en dat ging per land binnen enkele seconden tot iets meer dan een minuut voor Duitsland. Geen enkel probleem (Samsung Galaxy A3)

 2. Werner
  21 september, 2015 om 20:25

  Een geweldige app. Ik heb de kaarten van België zonder problemen gedownload en getest. Het werkt futloos. Ook het online navigeren werkt perfect, werkt zelfs beter dan mijn echte gps waar ik al zo tevreden over was. Deze app werkt super goed en is al stukke beter dan de Google maps. Prima !!!!!!!!!

 3. jopie
  21 maart, 2016 om 18:21

  wat zijn de kosten voor het gebruik in griekenland met de here maps navigatie

 4. Geer
  29 maart, 2016 om 23:42

  Ik ben al twee dagen Nederland kaart aan het downloaden. ..nog steeds niet klaar. ..klopt dit. ?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.