Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

NPO lanceert Zapp-app voor Android en iOS

Geschreven door
Geplaatst op27 oktober 2014, 15:28 CategorieAndroid

De NPO lanceert een aparte app voor kinderen die wel eens gebruikmaken van de tablet van papa of mama, met de vertrouwde tv-content. Ook is het mogelijk live tv te kijken, maar helaas niet voor alle programma’s.

NPO Zapp

De Nederlandse Publieke Omroep heeft een aparte app voor NPO Zapp uitgebracht, zodat kinderen binnen een veilige omgeving op de tablet van papa en mama naar hun favoriete televisieprogramma’s kunnen kijken. De app biedt een verzameling van alle programma’s die worden uitgezonden op Zapp, bij de NPO, en is vanaf nu dus beschikbaar voor Android en iOS. Met de applicatie kunnen kinderen tevens live televisie kijken. Maar voor sommige programma’s heeft de NPO niet de juiste rechten om via een app uit te zenden, dus je zult her en der misschien iets missen.

De app is lekker simpel gehouden. Gebruikers kunnen heel snel tv-programma’s terugvinden met één van de drie zoekmogelijkheden. Zo is het mogelijk om een lijst met aanbevolen of onlangs toegevoegde programma’s te bekijken, vind je de knop ‘live tv’ snel terug en kun je gewoon op de naam van het programma zoeken met de ingebouwde zoekfunctie. Daar wordt de content op alfabetische volgorde aangeboden. De app is overigens niet geoptimaliseerd voor de grotere schermen van de twee nieuwe iPhones, dus daar kan het beeld er nogal uitgerekt uitzien.

Je kunt NPO Zapp dus het beste vergelijken met Omroep Gemist, de app die halverwege oktober nog omgedoopt is naar NPO. Je vindt er voornamelijk eigen, Nederlandse producties in terug. Programma’s die je er vindt zijn onder andere Willem Wever, Vrijland, Spangas, Zappsport, Taarten van Abel, de Kids Top 20, Puberruil, Kinderen voor Kinderen en Brugklas. Je vindt NPO Zapp via de onderstaande links.

  • NPO Zapp
  • Delen:

Reacties

  1. sander van leusden
    27 oktober, 2014 om 17:51

    Weet iemand wanneer er een NPO update komt voor chromecast ondersteuning?
    Dat is eigenlijk de grootste reden waarom ik hem gekocht heb.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.