Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nvidia Shield Tablet krijgt update naar Android 5.0 Lollipop

Geschreven door
Geplaatst op16 oktober 2014, 16:16 CategorieAndroid

Het is nog geen 24 uur geleden dat Google Android 5.0 Lollipop gelanceerd heeft maar nu al verschijnen de eerste berichten van fabrikanten die de update voor tablets bevestigen. De eerste fabrikant die dit doet is Nvidia. De afgelopen zomer gelanceerde Nvidia Shield Tablet, een tablet die met name op gamers gericht is, krijgt binnenkort de update naar Android 5.0.

Op de productpagina van de tablet op Nvidia.com is vandaag een extra regel verschenen die de komst van Android 5.0 Lollipop bevestigt. Hiermee is de tablet de eerste niet-Google tablet die de update met zekerheid kan verwachten. Tot op heden zijn alleen bezitters van de Google Nexus 7 (2012), de Google Nexus 7 (2013) en de Google Nexus 10 zeker van een update. Deze wordt ergens in november verwacht. Het is niet duidelijk wanneer Nvidia de update voor de Shield Tablet exact uitrolt.

Android 5.0 Lollipop is een grote update voor Android en brengt naast een nieuw design onder meer nieuwe instellingsmogelijkheden voor notificaties, een beter energiebeheer en nieuwe back-up mogelijkheden. Een overzicht van alle nieuwe features en functies vind je in ons Android 5.0 Lollipop artikel. Ben je benieuwd of ook jouw tablet een update kan verwachten? Houd dan ons Android 5.0 update overzicht in de gaten.

  • Delen:
Nvidia Shield Tablet
Android KitKat (4.4)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.