Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

PlayStation-app ondersteunt nu ook tablets

Geschreven door
Geplaatst op29 oktober 2014, 9:24 CategorieAndroid

De officiële PlayStation-app voor Android en iOS ondersteunt nu de resolutie van een tablet, zodat de app niet meer uitgerekt wordt. Ook kun je er nu je vrienden op terugvinden door te zoeken op hun eigen naam – mits ze die gebruikt hebben bij de registratie natuurlijk.

Officiële PlayStation-app

PlayStation 4-eigenaars hebben de Sony PlayStation-app al een tijdje in gebruik op hun smartphones of tablets – maar tot op heden was de applicatie nooit geoptimaliseerd voor het grotere scherm van een Android-tablet of iPad. Dat kan nogal vreemd overkomen. Niet alleen omdat het beeld dan lelijk uitgerekt wordt, maar voornamelijk omdat Sony ook zelf tablets maakt. Je zou dan denken dat er van tevoren aan wordt gedacht om een dergelijke ondersteuning te implementeren; maar zoals wel vaker bij een groot bedrijf het geval is, worden er dingen over het hoofd gezien.

Daar komt vandaag dus verandering in, wanneer je de update van de PlayStation-app voor Android en iOS binnenhaalt. Met de 2.0-versie introduceert Sony formeel tablet-ondersteuning. Maar dat is niet alles. Sony heeft ook het startscherm aangepast, al moet je misschien twee keer kijken om echt te zien wat er dan veranderd is. Je ziet nu bijvoorbeeld een standaard vriendenlijst en spelnotificaties op de PlayStation Network-tab, maar de rest van de app lijkt amper aangepast. Het is nog steeds vooral blauw, met weinig contrasterende kleuren om er iets uit te laten springen.

De update brengt ook een functie met zich mee waarmee de app vrienden kan voorstellen, net zoals sociale netwerken dat kunnen doen. Daarnaast kun je eindelijk mensen zoeken op basis van hun echte naam, in plaats van alleen op hun PSN-nickname. Natuurlijk werkt dat alleen wanneer mensen daadwerkelijk hun eigen naam gebruikt hebben tijdens de registratie. Je vindt de update via de onderstaande links.

  • PlayStation App
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.