Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

The Pokémon Company lanceert Camp Pokémon voor iOS

Geschreven door
Geplaatst op22 oktober 2014, 9:40 CategorieiPad

The Pokémon Company, dat in feite los staat van Nintendo, lanceert alweer het tweede officiële Pokémon-spel voor iOS: Camp Pokémon. Eerder bracht de ontwikkelaar al het officiële ruilkaartenspel naar de iPad.

Camp Pokémon voor iOS

The Pokémon Company heeft Camp Pokémon uitgebracht voor iOS. Dit is alweer de tweede game die dit jaar uitkomt voor het platform van Apple en volgt eigenlijk heel snel het ruilkaartenspel van Pokémon op, die onlangs is uitgebracht. Hoewel het een beetje vreemd blijft dat we Pokémon op een platform buiten een Nintendo-console zien draaien, is het toch volkomen mogelijk. The Pokémon Company werkt altijd heel nauw samen met Nintendo aan de originele games, maar is in feite geen onderdeel of eigendom van de Japanse spelcomputerbouwer.

In Camp Pokémon staat interactie met de verschillende beestjes centraal. De game is gericht op zes- tot achtjarigen en is dus niet bedoeld voor de oudere Pokémon-fans. Toch is het tof om te zien dat The Pokémon Company openstaat voor andere platformen dan die van Nintendo, al verwacht ik niet dat we binnenkort de remakes van Pokémon Diamond, Pearl en Platinum zullen spelen op een tablet.

Camp Pokémon bevat een verzameling minigames waar je bijvoorbeeld Pokémon moet zien te vinden; hoe meer je er vindt, hoe meer levels je ontgrendelt. Ook kun je er Pokémon vangen door een PokéBall te gooien naar een grasveld, wanneer een Pokémon zich laat zien. Denk je alles te weten van die schattige en minder schattige diertjes, dan kun je meedoen met een Pokémon-quiz, waarin je moet raden welke Pokémon je in het silhouet herkent. Ook kun je uitvogelen welke types sterk tegenover elkaar zijn, welke Pokémon waarin precies evolueert en kun je foto’s maken.

De Camp Pokémon-app is via de onderstaande link gratis te downloaden. Momenteel ondersteunt de app de Nederlandse taal niet, maar de spelletjes zijn simpel genoeg om gewoon gespeeld te kunnen worden.

  • Camp Pokémon
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.