Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Popcorn Time nu ook uit op iOS

Geschreven door
Geplaatst op1 oktober 2014, 10:07 CategorieApplicaties

Popcorn Time, omschreven als ‘Netflix voor piraten’ is vanaf heden ook verkrijgbaar voor iOS-apparaten, maar niet vanuit de App Store. Je vindt de applicatie op de website van Popcorn Time.

Popcorn Time voor iOS

Vanaf vandaag kunnen ook iOS-eigenaars aan de slag met Popcorn Time, dat ook wel ‘Netflix voor piraten’ wordt genoemd. Zo wordt het dus ook gemakkelijker voor iPhone- en iPad-gebruikers om direct torrentfilms en -series te kijken, net zoals Android-gebruikers dat al een tijdje kunnen. Tenminste, als je bereid bent je apparaat te ‘jailbreaken’. Want hoewel Popcorn Time niet illegaal is, is de manier waarop je films bekijkt een beetje onethisch te noemen. Apple wil blijkbaar niet met dat soort producten geassocieerd worden.

Maar wanneer je dan toch al je iPad het gejailbreakt, dan merk je dat het gebruik van Popcorn Time gelijk is aan de manier waarop je de software gebruikt op pc of Android-apparaten. Je klikt een film of serie aan en de app doet de rest. Vervolgens haalt Popcorn Time de film of serie binnen en kun je direct beginnen met kijken. Dat is alles. Wat het kost? Niets, want het valt officieel onder piraterij. En in Nederland bestaan er campagnes waarin gezegd wordt dat piraterij, in de moderne vorm, gelijk staat aan stelen. En je zou ook iemand anders auto niet stelen, toch?

Maar toch val Popcorn Time in een grijs gebied. Downloaden is illegaal, maar streamen valt dan weer in dat grijze gebied waar niemand echt weet wat er moet gebeuren. Wanneer je een film of serie streamt, heb je het bestand niet op je iPad staan. Je haalt hem immers rechtstreeks van het internet af en hebt ook geen mogelijkheid de films helpen te uploaden, zoals bij een pc-programma als uTorrent wel het geval is. Wil je de app op je iPad zetten, dan moet je hem dus eerst jailbreaken, maar daardoor verlies je wel de garantie bij Apple. Denk daar dus goed over na.

 • Delen:

Reacties

 1. Robin
  17 oktober, 2014 om 19:48

  Jailbreak van ipad gaat niet ten koste van je garantie. Hier is een gerechtelijke uitspraak over geweest.

  • Diamond
   23 november, 2014 om 8:02

   ROBIN kan je misschien nader toelichten wat je bedoeld met daar is een uitspraak over geweest, conclusie luid dus dat de garantie niet vervalt?

   Heb je misschien een bron die ik kan raadplegen voor informatie?

   Gr

 2. inerd
  20 december, 2014 om 19:06

  Ik zie het probleem niet, reset je ipad gewoon terug naar fabrieksinstellingen mocht er wat gebeuren.

 3. Daphne
  23 februari, 2016 om 13:26

  Super! Net ff gedownload voor mijn iphone bij http://popcorntimedownload.nl/

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.