Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Prijzen en specs Lenovo Yoga Tablet 2 8 en Pro 13.3 gelekt

Geschreven door
Geplaatst op7 oktober 2014, 10:26 CategorieAndroid

Langzaam maar zeker komen we meer te weten over de tweede generatie Yoga Tablets van Lenovo. Vorige week zagen we dat de nieuwe serie bestaat uit drie modellen die alledrie met Android of Windows 8 uitgerust kunnen worden en vandaag zijn zo goed als alle specificaties en de eerste prijzen van twee van deze modellen gelekt.

De collega’s van Comparatif-tablette hebben de eerste afbeeldingen, specificaties en prijzen van de Lenovo Yoga Tablet 2 8 en Lenovo Yoga Tablet 2 Pro 13.3 in handen gekregen. Het eerste model heeft een formaat van 8-inch en het tweede model een formaat van maar liefst 13.3-inch. Beide tablets beschikken over het bekende Yoga-design en ook kunnen beide tablets voorzien worden van Android of Windows 8.1.

Lenovo Yoga Tablet 2 8

De Lenovo Yoga Tablet 2 8 is een 8-inch tablet, voorzien van de cilinder aan de onderzijde en de uitklapbare kickstand. Op de kickstand zien we echter een plastic afscherming maar waar deze voor dient is onduidelijk. De tablet is voorzien van een 1.920 bij 1.200 pixels resolutie en draait op een Intel Atom Bay Trail Z3745-processor, vergezeld door 2GB aan werkgeheugen en 16GB aan opslaggeheugen. Aan de achterzijde zien we een 8 megapixel camera terug en aan de voorzijde een 1.6 megapixel webcam. Ook zijn WiFi, Bluetooth 4.0, een microUSB-poort, een HDMI-uitgang en een 6.400mAh accu aanwezig. Het opslaggeheugen kan uitgebreid worden met een microSD-kaart. De tablet draait op Android 4.4 KitKat. Volgens de Franse collega’s wordt de tablet met Android eind oktober gelanceerd voor een prijs van 229 euro. De prijs voor de versie met Windows 8.1 is nog niet bekend.

Lenovo-Yoga-Tablet-2-8

Lenovo Yoga Tablet 2 Pro 13.3

De Lenovo Yoga Tablet 2 Pro 13.3 is een 13.3-inch tablet met een resolutie van 2.560 bij 1.440 pixels. Ook hier zien we de Intel Atom Bay Trail Z3745-processor met 2GB aan werkgeheugen terug. Het opslaggeheugen bedraagt 32GB en kan met een microSD-kaart uitgebreid worden. Door het grotere formaat weegt dit model 900 gram maar ook is er ruimte voor een grotere, 96.00mAh accu. De tablet draait op Android 4.4 KitKat, beschikt over twee camera’s en moet vanaf eind november te koop zijn voor een prijs van 499 euro. Ook voor de Windows-versie van dit model is nog geen prijs bekend.

Lenovo-Yoga-Tablet-2-13

Naast een 8-inch en een 13.3-inch versie werkt Lenovo ook aan een 10.1-inch Yoga Tablet 2. De specificaties hiervan zijn nog niet bekend maar waarschijnlijk gaan het om dezelfde configuratie als het 8-inch model maar dan met een groter scherm en een grotere accu.

  • Delen:
Lenovo Yoga Tablet 2 Pro
Android KitKat (4.4)
Lenovo Yoga Tablet 2 8 (Android)
Android KitKat (4.4)

Reacties

  1. Rijn K.
    17 februari, 2015 om 20:33

    Den Haag, 17-02-2015
    Ik ben sinds kort in het bezit van de 13.3-inch versie Lenovo Yoga Tablet 2 Pro. Ik heb daarbij een Hama Micro Sdxc 64 Gb class 10 uhs-856 bij gekocht om de opslag te verhogen. Maar de tablet accepteert het niet, alhoewel ik de micro chip van tevoren heb geformateerd. Op de pc is te zien dat de micro sd wel wordt geaccepteerd en ik heb er ook wat bestanden op gekopieerd. Kunt u me uitleggen waarom de tablet de micro sd niet accepteert?
    Met dank en vriendelijke groeten

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.