Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

PS4 Remote Play-app nu uit voor Z3 Tablet Compact

Geschreven door
Geplaatst op29 oktober 2014, 11:05 CategorieAndroid

Sony heeft de langverwachte PlayStation 4 Remote Play-app vrijgegeven op de Google Play Store, maar die is niet geschikt voor alles Android. Hij werkt alleen met de Sony Xperia Z3 Tablet Compact en de smartphones Xperia Z3 en Xperia Z3 Compact.

PlayStation 4 Remote Play

Wanneer je al in het bezit bent van een Sony Xperia Z3 Tablet Compact, en dan kan maar net het geval zijn, dan hebben we goed nieuws voor je. Tenminste, als je dan ook een PlayStation 4 thuis hebt staan. Want Sony heeft de PS4 Remote Play-app gelanceerd in de Google Play Store. Met die app kun je PlayStation 4-spellen streamen naar je Sony Xperia Z3 Tablet Compact, waarna je dus een compleet PlayStation 4-spel kunt spelen op je nieuwe, kleine tablet met de PlayStation 4-controller en een speciale houder, waar je het apparaat in kunt klikken.

We noemen bewust alleen de Z3 Tablet Compact (en de twee Z3-smartphones van Sony), omdat de app niet geschikt is voor elk Android-apparaat. Sony heeft daar namelijk voor gezorgd, om de nieuwe Z3-lijn een stuk interessanter te maken voor gamers met een PlayStation 4 – wellicht dat je namelijk zo’n glimmende tablet koopt met een PS4 in huis of dat je een PS4 koopt, wanneer je je hebt laten overhalen voor een glimmende tablet. Om de app toch te laten werken op een ander tablet- of smartphone-merk, moet je de nodige moeite stoppen in het rooten van het apparaat.

Je streamt de games over de Wi-Fi-verbinding bij je in huis. Wanneer je je PS4-controller via Bluetooth koppelt aan de smartphone of tablet, ben je in staat je games naar dat apparaat te streamen. Omdat zowel een tablet als een controller vasthouden nogal moeilijk is, brengt Sony ook een speciale houder op de markt, waar je de smart device in kunt koppelen en aan je controller kunt vastklikken. De PS5 Remote Play-app komt mogelijk ook naar Xperia Z2-modellen.

  • PlayStation 4 Remote Play
  • Delen:
Sony Xperia Z3 Tablet Compact
Android KitKat (4.4)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.