Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘PS4 Remote Play ook naar Xperia Z2 Tablet’

Geschreven door
Geplaatst op20 oktober 2014, 10:12 CategorieAndroid

De Xperia Lounge-app verklapt een geheim van Sony: ook de Sony Xperia Z2 Tablet kan gebruikt worden voor Remote Play in combinatie met PS4. Die functie komt ook niet later beschikbaar, maar is er meteen vanaf november.

Remote Play en de PS4

Sony heeft per ongeluk bekendgemaakt dat ook de Sony Xperia Z2 Tablet kan worden gebruikt voor Remote Play in combinatie met de Sony PlayStation 4 (dit geldt overigens ook voor de smartphone Sony Xperia Z2). Aanvankelijk presenteerde Sony deze functie als een exclusieve functie voor de Xperia Z3, Xperia Z3 Compact en Xperia Z3 Tablet Compact. Maar nu blijkt dus, uit de Xperia Lounge-app, dat de Z2-modellen al vanaf de lancering ook gebruikt kunnen worden. Sony heeft hier officieel nog niets over bekendgemaakt, maar we gaan ervan uit dat de informatie klopt.

Helemaal vreemd is het niet dat zowel de Z2-lijn als de Z3-lijn allebei gebruik kunnen maken van dezelfde feature, aangezien er minimale verschillen qua hardware tussen de apparaten zitten. Maar dat de functie vanaf lancering al voor beide platformen beschikbaar is, komt wel als een verrassing.

ps4-xperia-z3

PS4-spellen streamen

Begin september kondigde Sony deze functie aan. Om gebruik te maken van Remote Play heb je natuurlijk een PS4 met minstens één spel, een Wi-Fi-netwerk en een Sony Xperia-toestel nodig. Wanneer je alles aanzet, stream je als het ware de game via het internet naar je Xperia-tablet of -smartphone. Wanneer je je PS4-controller via Bluetooth koppelt aan de smartphone of tablet, ben je in staat je games naar dat apparaat te streamen. Omdat zowel een tablet als een controller vasthouden nogal moeilijk is, brengt Sony binnenkort ook een speciale houder op de markt, waar je de smart device in kunt koppelen en aan je controller kunt vastklikken.

  • Delen:
Sony Xperia Z3 Tablet Compact
Android KitKat (4.4)
Sony Xperia Z2 Tablet
Android KitKat (4.4)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.