Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Retina iPad Mini 2 wordt donderdag aangekondigd’

Geschreven door
Geplaatst op14 oktober 2014, 10:42 CategorieiPad

Naar verluidt krijgen we aanstaande donderdag tijdens een Apple-evenement niet alleen de iPad Air 2 te zien, maar ook de Retina iPad Mini 2. Deze iPad Mini gaat niet heel veel verschillen van z’n voorganger, als we de geruchten mogen geloven.

Retina iPad Mini 2

Als het even meezit, zien we aanstaande donderdag tijdens het Apple-evenement ook de Retina iPad Mini 2 voorbijkomen. Het gerucht dat nu de ronde doet spreekt van een aankondiging op die dag, samen met de iPad Air 2. Aanvankelijk dachten analisten dat de nieuwe Mini eenzelfde upgrade zou krijgen als de iPad Air 2, met z’n 2GB aan werkgeheugen, Touch ID-vingerafdruksensor en verbeterde A8-processor, maar voorlopig lijkt het er op dat de Retina iPad Mini 2 enkel wordt voorzien van een Touch ID-sensor. Voor veel Apple-fans zal dit mogelijk niet voldoende zijn.

Ook zou de nieuwe Mini begin 2015 pas worden uitgebracht, vlak voordat de iPad Pro, met z’n scherm van 12,9 inch, op de markt zou komen. Maar nu is er weer een bericht opgedoken waaruit blijkt dat de tweede generatie iPad Mini wel degelijk dit jaar en mogelijk naast de iPad Air 2 wordt uitgebracht – met een beetje mazzel aanstaande donderdag, dus. Samen met de release van de Mini 2, zou Apple ook voornemens zijn zowel de Smart Cover als de Smart Case te voorzien van een nodige update, zodat ook de nieuwe iPads er mee compatible zijn.

Terwijl we inmiddels al heel wat ‘lekken’ voorbij hebben zien komen van de iPad Air 2, is de informatievoorziening rondom de Mini 2 nogal schaars. Toch spreken we de weinige berichten elkaar tegen. Wat allemaal wel en niet waar is, gaan we gauw genoeg zien. Aanstaande donderdag houdt Apple een speciaal evenement waar het dus meer van z’n nieuwe producten gaat laten zien.

  • Delen:
Apple iPad Air 2
iOS
Apple iPad Mini 3
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.