Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Review: Medion Lifetab S10333 (MD98828)

Geschreven door
Geplaatst op23 oktober 2014, 14:39 CategorieReviews

Medion is een bekende prijsvechter in de computermarkt en hoewel je de producten waarschijnlijk vooral kent van de Aldi zegt dat niet genoeg over de kwaliteit die je mag verwachten. Waar vroeger de systeemkasten al heel aardig waren zijn de producten de laatste jaren alleen maar beter geworden, en de overname van Lenovo heeft daar ongetwijfeld een grote rol in gespeeld. Medion heeft onlangs een nieuwe vlaggenschip tablet aangekondigd; de Medion Lifetab S10333 (MD98828) met een 10.1 inch full hd-scherm en interessante specificaties.  In deze review bekijken we dit topmodel van Medion.

Medion Lifetab S10333 – specificaties

Medion Lifetab S10333
Scherm 10.1 inch 1920 x 1200
Digitizer Nee
Processor ARM Cortex A9 Quad core 1.6GHz
RAM 2GB
Opslaggeheugen 16GB
MicroSD Ja
HDMI Ja
USB Ja, microUSB 2.0
GPS Ja
3G/4G Nee
Bluetooth Ja, 4.0
NFC Nee
Camera’s 2MP Webcam en 5MP camera
Accu 9000 mAh Lithium Polymer

Zoals je ziet zijn dit interessante specs, zeker voor een tablet die voor rond de 210 euro van eigenaar kan wisselen. De Medion Lifetab S10333 is verkrijgbaar in het zwart. Of andere kleuren (wit en roze) ook naar de Nederlandse markt komen is nog niet duidelijk. Er is geen variant met mobiel internet beschikbaar. De tablet is te koop via de website van Medion.

Medion Lifetab S10333 – hardware en design

Tablets uit het budgetsegment zijn doorgaans niet al te hip qua design. Ook qua afmetingen en gewicht mag je niet al teveel (of weinig) van een budgettablet verwachten, en de Medion Lifetab S10333 is hier geen uitzondering op. Toch moet je na deze kanttekening als reviewer ook direct noemen dat de saaie en zware (580 gram) behuizing van de Medion Lifetab S10333 erg solide aanvoelt, met de bouwkwaliteit lijkt het dus goed te zitten. Ook de materialen die gebruikt zijn voelen goed aan. De aluminum achterkant en een glazen voorkant worden bijeengehouden door beperkte plastic onderdelen die ook direct de ruimte bieden voor de verschillende aansluitingen.

Medion Lifetab S10333-review-design

Het design laat zich verder kenmerken door redelijk rechte hoeken en symmetrische zwarte randen rondom het scherm, bezels die luxere modellen toch steeds vaker asymmetrisch zijn. Als met al geen spannend design dus maar zeer degelijk en solide.

Medion Lifetab S10333-review-design-2

Display

Met een resolutie van 1920 x 1200 pixels is het 10.1-inch ips-paneel van Medion op papier een mooi scherm. Gelukkig vertaalt de resolutie zich ook goed naar de praktijk. Luxere en duurdere tablets hebben misschien een scherm dat qua schermhelderheid en kleurweergave beter scoort, maar de Medion Lifetab S10333 heeft niets om zich voor te schamen. Het scherm oogt fijn en rustig en ligt redelijk dicht onder de beschermende glasplaat. Qua schermhelderheid had ik graag een paar tandjes meer gezien maar ook met het huidige bereik is het scherm erg goed bruikbaar, zeker binnenhuis. De glasplaat mist overigens wel de coating die vingerafdrukken tegen moet gaan en dus is dit wel een tablet die je regelmatig moet poetsen. Verder is het qua kleurweergave meer dan prima gesteld en liggen ook de kijkhoeken op gemiddeld niveau. Een meer dan prima display dus!

Medion Lifetab S10333-review-display

Connectiviteit

De aansluitingen op deze Medion Lifetab S10333 zijn best wel uitgebreid, zeker als we kijken naar de prijs die je voor deze tablet betaalt. Naast standaard zaken als WiFi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.0, microUSB en een microSD-kaartlezer om het geheugen uit te breiden beschikt deze Medion Lifetab S10333 ook nog eens over miniHDMI, GPS en een een infraroodzender waarmee je de apparatuur in je home cinema systeem kunt bedienen. Dat maakt het een aanbod dat zich kan meten met een specsheet van menig Samsung-tablet.

Medion Lifetab S10333-review-aansluitingen

Speakers

De speakers van deze tablet zitten aan de voorzijde, een keuze die we altijd wel weten te waarderen omdat dit het geluid richting de gebruiker stuurt. De relatief brede randen (bezels) rondom het scherm hebben hierdoor in ieder geval nog een extra functie gekregen. Doordat het geluid direct richting de eindgebruiker klinkt het direct een stuk beter, en hoeft het volume niet per se op volle kracht om iets te horen. Zelfs als je het volume wel op maximaal zet dan heeft men de vervorming van het geluid opvallend binnen de perken weten te houden. Natuurlijk missen ook deze kleine tablet-speakers wat in de lage tonen en detail in de hogere tonen, maar in vergelijking met andere tablets (ook duurdere tablets) zijn de speakers op deze Medion Lifetab S10333 heel aardig!

Medion Lifetab S10333-review-speaker

Camera’s

Waar de speakers heel aardig zijn en zonder meer uitstijgen boven de speakers die je doorgaans in het budgetsegment vindt kan hetzelfde helaas niet gezegd worden over de camera’s in deze tablet. Die zijn precies wat we gewend zijn van tablets uit dit segment; ruk. Zelfs in goed verlichte omgevingen missen de camera’s een hoop detail en contrast in hun afbeeldingen. Deze camera’s horen wat ons betreft in de categorie “hadden ze beter weg kunnen laten zodat deze tablet nog 10 euro goedkoper was”. Wil je foto’s en video’s maken met je tablet? Dan is dit niet de tablet die je zoekt.

Medion Lifetab S10333-review-camera

Accuduur

De Medion Lifetab S10333 beschikt over een forse 9.000 mAh accu en dat is erg fijn want hierdoor gaat de tablet makkelijk een dag mee op een enkele lading. Een uurtje of 10 actief gebruik is zonder meer mogelijk en dat betekent in de praktijk dat je deze tablet waarschijnlijk maar eens per twee of misschien zelfs drie dagen op hoeft te laden. Natuurlijk is dat wel sterk afhankelijk van het type gebruik en de frequentie van het gebruik. Maar deze Medion Lifetab S10333 heeft in ieder geval op dit onderdeel een erg competitief interessante accu en kan zich meten met namen als Apple, Asus en Samsung.

Medion Lifetab S10333 – software

Deze tablet draait op Android 4.4 KitKat en hoewel dat niet helemaal meer de laatste versie is mag het zonder meer als modern besturingsysteem gezien worden. Zelfs Google heeft zijn eigen apparaten nog niet allemaal overgezet naar Android 5.0 Lollipop (de opvolger van KitKat) dus Medion mag dat ook nog niet verwacht worden. Of een update in de toekomst beschikbaar zal komen is nog maar de vraag, wij zouden er persoonlijk niet van uitgaan.

De Medion Lifetab S10333 draagt wel de goedkeurende blik van Google en heeft zodoende toegang tot alle Google apps en diensten. Dit is niet alleen fijn omdat standaard ingebouwde apps zoals Gmail, Maps en Youtube gewoon heel goed zijn, het is vooral fijn dat je als gebruiker toegang hebt tot de 700.000+ apps die beschikbaar zijn in de Google Play Store. Ook diensten zoals Google Now en online winkelkanalen als de Google Books werken dus helemaal prima op deze Medion Lifetab S10333.

Medion Lifetab S10333-review-software

Het is een semantische discussie als we het hebben over of Medion wel of geen skin heeft geïnstalleerd over Android. Feit is dat er een standaard launcher over Android KitKat gebuikt wordt. Dit is een heel rustige launcher die extreem dicht aanligt tegen wat je gewend bent van Android. Wel zijn er een paar Medion apps die alvast voorgeïnstalleerd zijn, te herkennen aan verschrikkelijk lelijke icoontjes die in 1999 waarschijnlijk al verouderd aanvoelden. Via deze apps krijg je toegang tot onder andere een bestandsverkenner, een audiospeler, wat instellingen en hulp (FAQ) apps, en natuurlijk tot de afstandsbediening-app. Helaas zijn de opties die je hebt om snel een tv set te installeren beperkt tot tv’s en andere apparaten die uitgebracht zijn door Lenovo of Medion zelf. Voor een serieuze afstandsbediening kan je natuurlijk terecht in de Google Play Store.

Medion Lifetab S10333 – in gebruik

Deze Lifetab heeft mijn verwachtingen zonder meer overtroffen. Ik kom tegenwoordig niet zo heel vaak meer in aanraking met Medion dus of deze verbazing terecht was durf ik niet te zeggen. Een goede bouwkwaliteit laat in ieder geval duidelijk de invloed en mogelijkheden zien van een bedrijf dat een van de grootste namen in de PC markt (Lenovo) achter zich heeft staan, en met een beetje creatief denken en voelen kan je misschien zelfs wel wat van de Lenovo Thinkpad-lijn herkennen in deze, veel goedkopere, Lifetab tablet. Een solide en zware behuizing in combinatie met een meer dan gemiddeld goed scherm maakt voor mij een fijne ervaring. Dat de Medion Lifetab S10333 dan ook nog eens met een beperkte ‘skin’ komt en over goede specificaties beschikt (processor en werkgeheugen bijvoorbeeld) maakt het een erg fijn apparaat op te gebruiken. Qua aansluitingen zijn de opties ook meer dan voldoende zodat je niet snel iets zult missen.

Medion Lifetab S10333-review-gebruik

Prestaties

Ik noemde de goede specificaties natuurlijk al een paar keer, maar de ARM Cortex A9 quadcore-processor met een kloksnelheid 1.6GHz in combinatie met 2GB aan werkgeheugen heeft mij dan ook echt kunnen bekoren. Het is wat ongemakkelijk om een algemene processor beschrijving op de specsheet te hebben staan maar de gebruikservaring die het uiteindelijk in de praktijk biedt is natuurlijk veel belangrijker. Alle basistaken gaan supersnel en soepel, en ook zwaardere games draaien meer dan behoorlijk op de Medion Lifetab S10333. Op dit gebied merk je niets van de beperkte prijs van dit product.

Medion Lifetab S10333-review-prestaties

Medion Lifetab S10333 – conclusie

Hoe meer en hoe langer ik de Medion Lifetab S10333 gebruik, des te meer ik onder de indruk raak van de prijs- kwaliteitverhouding. Zeker als je als gebruiker even een paar weken tot maanden geduld kan opbrengen is dit systeem ongetwijfeld snel voor onder de 200 euro verkrijgbaar, en dan heb je echt een prachtig mooie tablet voor dat geld. Ja, de behuizing is qua design saai en het apparaat is voor een tablet relatief zwaar, maar daar staan een goede bouwkwaliteit, een high-res scherm en prima prestaties tegenover. Ook het gebrek aan storende skin bevalt ons wel, die lelijke Medion-apps icoontjes kan je gelukkig makkelijk verwijderen! Je kunt de tablet momenteel voor een prijs van 209 euro kopen via de website van Medion.

Wil jij deze tablet winnen?

Heb jij deze review met veel interesse gelezen en zou je zelf graag deze tablet aanschaffen? Dan bieden we je nu de kans dit model te winnen. Samen met Medion geven we twee Lifetab S10333 tablets weg aan bezoekers van Tablets Magazine. Het mooie is dat je er niet veel voor hoeft te doen. Laat in een reactie onderaan dit artikel weten waarom jij deze tablet graag wilt winnen en uit alle reacties kiezen we komende week twee winnaars. Zij krijgen de tablet (gebruikt in deze review) toegestuurd. Laat dus een reactie achter met een goede reden waarom jij deze tablet verdient en komende maandagavond (27 oktober) updaten we dit artikel met de twee winnaars!

Actie

Maar, ook dat is niet alles. Medion heeft nu een actie lopen waardoor je de S10333 kunt bestellen met bijpassende hoes voor €0,95 meer (normaal €29,95). Mocht je de tablet los willen kopen dan krijgen lezers van TabletsMagazine.nl nu 15 euro korting, plus gratis verzending ter waarde van 7,59 euro. Hiervoor gebruik je bij bestelling de kortingscode ‘tabletsmagazine-10333’!

Winnaars!

De winnaar van de actie zijn bekend. Maaike de Hout en Maarten-Jan, gefeliciteerd met jullie tablet. We nemen contact op voor de benodigde informatie. Niet gewonnen? Check bovenstaande informatie voor korting op de aankoop van deze tablet.

Minpunten

 • Saai design
 • Slechte camera’s
 • Relatief zwaar voor een tablet

Pluspunten

 • Indrukwekkend goed scherm
 • Goede prestaties
 • Prima bouwkwaliteit
Tablets Magazine
Beoordeling
8.510Sam Rijverproduct
 • Delen:
Medion Lifetab S10333 (MD98828)
Android KitKat (4.4)

Reacties

 1. Richard
  23 oktober, 2014 om 15:12

  Waarom ik deze tablet wil winnen? Dan kan ik mijn 7 inch tab afgeven aan de vrouw en kan ik hiermee verder knutselen.

 2. Maaike de hout
  23 oktober, 2014 om 15:38

  Ik zou deze tablet heel graag willen winnen omdat ik nog geen tablet heb en er een zoek waarmee ik leuke spelletjes kan spelen, kan internetten en vooral ook kan Facebooken!!!!

 3. Ivar Schrama
  23 oktober, 2014 om 15:55

  Mijn oude Nexus begint steeds meer vast te lopen door apps en Chrome updates. Het is tijd voor de volgende step up tablet van deze tijd.

 4. Sander van Leusden
  23 oktober, 2014 om 15:57

  Mooie en uitgebreide review van deze Medion Lifetab.
  Ik heb nog nooit iets aangeschaft van Medion en zie de apparaten wel eens voorbijkomen op website en lees er dan door heen maar nooit echt een Medion aangeschaft.
  Dit is een perfecte tablet om in de trein film kijken in normale goede resolutie 1920 x 1200, ik ben erg benieuwd naar dat IPS LCD scherm.
  Die HDMI aansluiting lijkt mij ook pure winst om die zelfde film in FULL HD op je TV thuis te kijken of bij vrienden.
  Samen met die microSD-kaartlezer genoeg ruimte voor een hoop films!
  Saai ontwerp vind ik nog wel mee vallen, leuk ding.
  Tja slechte camera´s in deze tablet, voor mooie plaatjes heb ik een spiegelreflex.
  Wel moeten ze stoppen met die rare lange nummers, graag even een duidelijk herkenbaar label dat is wat persoonlijker.
  En een vlotte upgrade naar Android 5.0 zou ze ook goed doen.
  Daarom heb ik nu een Nexus 7 tablet en een Motorola G 2013, maar als deze tablet kan winnen gaat de Nexus 7 naar mijn dochter.

 5. Hans74
  23 oktober, 2014 om 16:06

  Deze Medion Lifetab zou ik graag willen hebben om vast te stellen welke tablet geschkter is om dagelijks te kunnen gebruiken: deze Android-tablet of mijn oude Ipad 2?
  Het gaat dan om functioneel dagelijks gebruik: het checken van de mail en het raadplegen van websites en apps.
  Games en Facebook zijn niet aan mij besteed.
  Er zijn zinvollere bezigheden in het leven.

 6. diede
  23 oktober, 2014 om 16:30

  Ik zou deze Medion Lifetab heel heel graag willen winnen omdat het me heerlijk lijkt om met deze tablet lekker naar films te kijken en games te spelen. Maar bijvoorbeeld ook om de vakantie foto’s terug te kijken waar deze tablet mij ideal geschikt voor lijkt door zijn mooie scherm.

  mvg. Diede

 7. matthijs
  23 oktober, 2014 om 17:28

  Ik zou deze tablet heel graag willen winnen, omdat ik nog geen tablet heb en er wel heel graag 1 zou willen hebben om mee te gamen en af en toe wat op te werken.
  Mvgr matthijs

 8. Willie
  23 oktober, 2014 om 17:29

  Ik zou deze graag winnen zodat ik eindelijk mijn epub’s eens op een groter scherm kan lezen i.p.v op mijn telefoon.

 9. Arie
  23 oktober, 2014 om 18:18

  Ik zou graag willen dat Medion de Erazer x5335 e weer in het programma doet, het is vrijwel de enige Medion desktop die er niet uitziet als een mislukte Starwars-helm met redelijke specs voor een redelijke prijs.

 10. Skire
  23 oktober, 2014 om 19:16

  Ik zou deze tablet graag willen winnen om al het leeswerk voor mijn studie niet langer op een desktop te hoeven doen. PDF-jes kunnen opslaan en meenemen naar de colleges lijkt me ideaal!

 11. wim
  23 oktober, 2014 om 19:19

  Het is vooral fijn dat je als gebruiker toegang hebt tot de 700.000+ apps die beschikbaar zijn in de Google Play Store. . Alle basistaken gaan supersnel en soepel, en ook zwaardere games draaien meer dan behoorlijk op de Medion Lifetab S10333. De Medion Lifetab S10333 beschikt over een forse 9.000 mAh accu en dat is erg fijn want hierdoor gaat de tablet makkelijk een dag mee op een enkele lading.De aansluitingen op deze Medion Lifetab S10333 zijn best wel uitgebreid.Naast standaard zaken als WiFi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.0, microUSB en een microSD-kaartlezer om het geheugen uit te breiden beschikt deze Medion Lifetab S10333 ook nog eens over miniHDMI, GPS en een een infraroodzender waarmee je de apparatuur in je home cinema systeem kunt bedienen.Maak heel graag kans om deze Medion te winnen.

 12. elisabeth
  23 oktober, 2014 om 19:24

  unieke kans om deze medion te leren kennen, het word vast wel ff wennen
  een tablet is toch iets anders als een desktop pc, maar ik leer graag de ins en outs, dus jullie mogen mij hier heel graag mee verwennen

 13. Theo Brouwers
  23 oktober, 2014 om 19:24

  Ik zou graag deze tablet willen winnen omdat we nu 1 kleine tablet hebben en ik te vaak misgrijp omdat 1 van de vier vrouwen, mijn vrouw Wilma en 3 dochters: Samantha, Kimberly en Ocean in huis hem in gebruik heeft en wil houden. Met vriendelijke “help mij als minderheid aan een eigen Tablet”-groet Theo :)

 14. sander van den berg
  23 oktober, 2014 om 19:40

  Goeie review!

  Ik zou deze graag willen winnen, omdat ik die heel goed bij mijn thuisstudie kan gebruiken (en ik de grootste pechvogel ben die nooit iets wint).

  De tablet die ik bij mijn studie kreeg, heb ik alleen maar ellende mee gehad. De eerste was na een dag doorgebrand en toen ik via de garantie een nieuwe kreeg, deed die het ook niet. En de derde laadde niet op en de helpdesk reageert niet (meer) op mijn reacties terwijl ze wel toegezegd hadden een nieuwe te sturen.

 15. Patrick
  23 oktober, 2014 om 20:23

  Ik kan alle specs opnoemen of een zielig verhaal verzinnen, maar dat doe ik niet.

  De Medion zou een perfect 1e tablet zijn voor mijn zoontje, gaaf als cadeau voor het behalen van zijn zwemdiploma A.

 16. Peter
  23 oktober, 2014 om 20:34

  Prachtding !!

 17. tom b
  23 oktober, 2014 om 21:08

  Ik zou deze Medion Lifetab S10333 graag willen winnen om te gamen en de krant te lezen.

 18. Ron
  23 oktober, 2014 om 21:19

  De review zegt al genoeg, een schitterende tablet, waarmee ik perfect de digitale wereld in schiet, super actie weer

 19. Ted
  23 oktober, 2014 om 21:31

  Dit lijkt mij een prima vervanger voor mijn inmiddels bijna 3 jaar oude Samsung Galaxy Tab. Tegenwoordig kunnen we eigenlijk niet meer zonder een (goede) tablet voor games, het nieuws en andere media consumptie.

 20. Kuen
  23 oktober, 2014 om 21:56

  Eindelijk een kans om mijn ipad te vervangen door een goeie android tablet!

 21. Michiel
  23 oktober, 2014 om 22:01

  Waarom ik deze graag zou willen winnen? Om eindelijk van dat gezeur van mijn dochter af te zijn! En die review schrijven we samen.

 22. Erwin
  23 oktober, 2014 om 22:19

  Medion had er nooit een hoge dunk van, maar nu ik de review en de specs van deze tablet lees valt me helemaal mee voor deze prijs. Zou hem graag willen testen, maar dan moet ik de tablet eerst winnen. Goede review en succes aan iedereen

 23. Rudi
  23 oktober, 2014 om 23:23

  Om iets te winnen moet je natuurlijk veel geluk hebben, laat staan dat ik ooit al iets gewonnen hebt. Toch waag ik mijn kans, om dit tablet te mogen ontvangen.
  Waarom ? Temeer omdat dit het eerste tablet zou zijn dat ik in handen zou mogen houden, en omdat ik de bomen door het bos niet meer zie door het enorme aanbod dat er op de markt is, en ik geen keuze kan maken welk ik zou aankopen
  Misschien dat het dan wel leuk zou zijn om met dit tablet de tabletwereld in te stappen.

 24. Pieter
  23 oktober, 2014 om 23:29

  Ik wil deze tablet graag winnen omdat ik de aanschaf van een leesbril daarmee kan uitstellen. Mijn 7 inch tablet wordt op mijn 51e toch wat moeilijker leesbaar (-:

 25. Stephanie
  24 oktober, 2014 om 1:45

  Wat een goede review! Deze Medion Lifetab lijkt me wel wat :D! Ik heb zelf een Fujitsu Siemens laptop (ja.. 2008.. mehhh..) en deze kan niet meer zonder stekker aan. De accu is dus compleet vergaan en ik kan hem dus niet ‘even makkelijk mee naar de bank of het bed nemen’. Daarom moet ik mijn series altijd zittend kijken aan mijn bureautje, in plaats van lekker warm op de bank. De accu gaat lekker lang mee las ik, dus dat is wel echt de hoofdreden dat ik graag zou willen winnen! Ik speel graag games zoals Knights & Dragons en HayDay, dus dat kan prima op deze lifetab! Heel tof :) ik doe graag mee Tabletsmagazine :).

 26. Anita H.
  24 oktober, 2014 om 4:54

  Simpel zat: ik heb geen tablet, nooit gehad ook. In eerste instantie zag ik het nut er ook niet van in, maar inmiddels ben ik om. Ideaal voor onderweg.

 27. Maarten-Jan
  24 oktober, 2014 om 7:05

  Toffe review!! Waarom ik deze tablet graag zou winnen? Enerzijds omdat mijn iPad 1 wel vervangen mag worden anderzijds omdat toen de iPad 1 op de markt kwam er geen tot weinig goede android tablets waren. Android is al tijden mijn favorite OS voor mijn telefoons en hoewel ik eerder een goedkope Android tablet heb geprobeerd was ik niet overtuigd (dat is 3 jaar geleden). Voor mij zou dit de ideale vervanger zijn. Door de goede prijs kwaliteit verhouding!

 28. G.T. Boonstra
  24 oktober, 2014 om 7:09

  Het is een hele mooi tablet en een goed review. Mijn dochter gebruikt een tablet van de juf in de klas. Zij leert rekenen, woordjes en spelletjes om lerendgewijs dingen te ontdekken.

  Vanwege de goede batterij kan zij meerdere dagen erop leren.
  Top tablet!

 29. Gregor
  24 oktober, 2014 om 8:12

  Waarom ik hem wil winnen… simpel en eenvoudig om het feit dat ik de tablet dan voor Kerst kado kan geven aan het 11 jarige neefje van mijn vriendin. Hij woont in Costa Rica en zijn ouders hebben het niet breed. Had hem al eens een goedkoop tablet gegeven, onbekend chinees merk, maar die valt ondertussen letterlijk uit elkaar. Dit is een mooie vervanging.

 30. Danny
  24 oktober, 2014 om 8:13

  Zoals gewend een weer zeer goeie review!! Ik zou de tablet graag willen winnen zodat ik mijn tabletloze vrouw ermee kan verrassen. Onze kinderen zijn beide voorzien van een iPad die ze zelf van hun spaargeld gekocht hadden. Ikzelf heb de Asus transformer Infinity TF700. En mijn vrouw is dus tabletloos help haar!!!! :-D

 31. Raymond
  24 oktober, 2014 om 8:35

  Tot op heden altijd nog zonder tablet gedaan, alles via de telefoon.
  Inmiddels begin in toch de voordelen te zien, het kleine scherm van mijn telefoon is ook niet alles…

 32. Tim Oosterveer
  24 oktober, 2014 om 9:18

  Deze Tablet, Ziet er erg mooi uit en werkt vast goed voor school, is dat een prima voormaat. En wat ook heel mooi is hij draaid stock Android en dat wil ik juist ook.

  Gr Tim O

 33. chantal
  24 oktober, 2014 om 9:56

  Wat een goede review voor de medion. Goede kwaliteit voor een lage prijs. Ik moet dan erg lachen om de manier waarop de camera’s beschreven worden…jip en Hanneke taal voor grote mensen met een gezonde dosis humor. Zo blijft een review goed leesbaar.

 34. Maarten
  24 oktober, 2014 om 11:06

  Altijd mooie spullen van Medion. Ik zou hem graag willen winnen omdat mijn vriendin ook nodig aan de tablet moet. De Medion lijkt me een uitstekende huiskamertablet voor het lezen van het nieuws, het samen kijken van een filmpje en het lezen van je e-mail.

  Zelf heb ik een Asus HD7, maar die heb ik altijd mee naar het werk. Tijd voor een stay-home tablet dus!

  Groeten,

  Maarten

 35. Marina Weeda
  24 oktober, 2014 om 11:24

  Voor mijn Mannetje, omdat hij er geen een heeft!!! En ik het hem zo gun.

 36. Marcel
  24 oktober, 2014 om 12:02

  Voor mijn moeder want ondanks haar 68 jaren is ze nog heel actief (e-mail, surfen, Facebook, spelletjes) op een 2 jaar oude Chinese tablet. Sinds kort klaagt ze er over dat de tablet steeds trager wordt en de Power-knop staat op het punt om het te begeven. Met deze fraaie, snelle Medion-tablet zou ze weer jaren vooruit kunnen op volle kracht.

 37. Rob Bolster
  24 oktober, 2014 om 13:49

  Zo, dit is de manier om veel reacties te krijgen. Houdt de hond een worst voor

 38. Jos
  24 oktober, 2014 om 14:06

  Omdat mijn vrouw over twee weken 50 wordt! Zij verdient een goede tablet.

 39. Jordy
  24 oktober, 2014 om 18:42

  Ik zou na 3 jaar wel weer een android tablet willen proberen

 40. Phreedz
  24 oktober, 2014 om 19:00

  Mijn allerseerste tablet zou heel goed deze lifetab van Medion kunnen zijn.
  Ultieme specs, dus niets meer te wensen over! Doen dus..!

 41. Marc Heijtenis
  24 oktober, 2014 om 19:03

  Mijn oude Acer tablet begint wel erg veel van haar pluimen te verliezen. Ik had al veel goede dingen gehoord over de Medion tabletten maar aarzelde nog om er een te kopen. Eentje winnen zou natuurlijk de max zijn.

 42. Hanna
  24 oktober, 2014 om 20:46

  Wij willen deze tablet graag winnen omdat we met de recente geboorte van ons tweede kind helemaal geen tijd meer hebben om te wachten op het trage opstarten van onze laptop…

 43. Ron
  24 oktober, 2014 om 22:10

  Deze tablet zou een zeer goede vervanging zijn voor mijn net gecrashte iPad.

 44. Yvonne
  24 oktober, 2014 om 22:14

  Mooi om een uitgebreide review te lezen! Zo komen we goed te weten over welk product we nadenken. Ik zou deze tablet heel graag winnen omdat ik ‘m kado wil geven aan mijn ouders die volgende week 55 jaar getrouwd zijn. Mijn vader is 80 jaar en heeft een laptop van ca 10 jaar die wat kuren gaat vertonen. Ik denk dat ze van deze tablet op hun oude dag nog heel veel plezier kunnen hebben.

 45. Oscar
  24 oktober, 2014 om 22:59

  Deze tablet is een mooie vervanger voor de Asus Tf201 Transformer Prime die mijn dochter heeft laten vallen….

 46. Edzard
  24 oktober, 2014 om 23:46

  Een tablet? Waarom zou ik een tablet willen? Deze vraag stel ik mijzelf al sinds de opkomst van dit product. Ik heb toch al een smartphone?

  In september begonnen de scholen weer en ook ik moest er weer aan geloven. Alleen deze keer viel mij iets op. Iedereen in de klas zat geconcentreerd naar de leraar te luisteren en ondertussen aantekeningen te tikken op zijn of haar laptop/tablet, de opdrachten en uitwerkingen netjes op het scherm. En daar zat ik dan tussen. Met mijn kladblok & pen en uitgeprinte opdrachten. Wat voelde ik mij ouderwets!

  Vanaf dat moment zit ik al stiekem aan een tablet in deze prijsklasse te denken. Deze tablet is juist wél precies wat ik kan gebruiken!

 47. Ken Xia
  24 oktober, 2014 om 23:47

  Het zit in mijn DNA. Iets in mijn DNA (een tech gen wellicht) schreeuwt naar mij om mee te doen. Als tech liefhebber zou ik deze tablet graag willen bezitten en uitgebreid willen gaan uitproberen.

 48. Alexandra
  25 oktober, 2014 om 1:35

  Wat een goeie positieve review. Ik ben langzaam mn apple producten aan het vervangen voor android. Dit lijkt me een heel volwaardige vervanger voor mn ipad en een goeie aanvulling voor de 3jaar oude samsung tablet van mn dochter.

  Groeten :D

 49. sven
  25 oktober, 2014 om 10:21

  Ziet er prima uit, zoals altijd prima revieuw.
  Deze Medion kunnen we goed gebruiken.

 50. Kas & Teun
  25 oktober, 2014 om 12:12

  Mijn zoontjes willen deze tablet winnen :-)

  Kas(8): ik wil deze tablet heeeeeeeeeeel graag winnen omdat ik er dan voetbalspelletjes op kan zetten die niet op de oude van papa en mama kunnen

  Teun(6): ik wil er coole spelletjes op zetten en dan ga ik die op mijn allerbest spelen!

 51. sandor
  25 oktober, 2014 om 12:21

  Recentelijk is bij ons ingebroken waarbij meerdere zaken zijn gestolen waaronder het mobieltje (dochter) en de tablets van echtgenoot en dochter. Echt waardeloos waarbij je een aantal weken behoorlijk een domper hebt wat bij iedereen goed merkbaar is. Deze tablet winnen kan ons weer een positief gevoel geven.

 52. denise
  25 oktober, 2014 om 13:57

  Wauw! Deze lifetab zou ik heel graag willen winnen,
  ik weet niet eens waar ik moet beginnen.
  Mijn oude laptop sleep ik overal naar toe,
  Hij is heel zwaar dus dat slapen is een heel gedoe.
  Een dikke 8.5 voor een budgettablet, wat wil je nog meer?
  Als student heb ik niet veel te besteden,
  dat is de reden waarom ik het op deze manier probeer.
  Als ik dit toch eens mocht winnen,
  sta ik van blijdschap heel hoog te springen!;)

 53. Alex
  25 oktober, 2014 om 14:52

  Ook ik wil deze tablet graag winnen. De test van Tabletsmagazine maakt duidelijk dat deze tablet alles kan wat duurdere tablets ook kunnen alleen voor een veel lager bedrag. Dit zal mijn eerste tablet worden welke ik zal gebruiken voor studie, mail, internet en om foto’s mee te bekijken. Mocht ik niet de gelukkige winnaar worden dan ga ik ‘m zeker kopen.

 54. Peter Oosterloo
  25 oktober, 2014 om 15:05

  Ik ben blij met deze review. Een 8.5 is goed. Met een Medion desktop ( oudje uit 2008) en een Medion laptop zou een Medion tablet een welkome aanvulling zijn.

 55. René
  25 oktober, 2014 om 17:16

  Ook ik zou deze tablet wel willen winnen. Onder “druk” van mijn zoon heb ik ooit een ipad aangeschaft, waar ik inmiddels amper zelf nog iets mee mag doen. Mijn dochter is namelijk nu ook groot genoeg om er iets van te vinden en mee te willen. Samen is het bijna vechten om wie er mag. Het wordt dus tijd voor een nieuwe aanwinst, en ik ben inmiddels hard op zoek naar een leuke, en goede android tablet. Gezien de review verwacht ik dat dit niet zal gaan tegenvallen. Ik ben namelijk erg benieuwd hoe android voor een tablet gaat bevallen, qua smartphone bevalt het me in ieder geval erg goed.
  En dit zou mooi aansluiten op de 2 desktops die we al van Medion in huis hebben staan….

 56. Annette van Erp
  25 oktober, 2014 om 17:46

  De laatste keer dat ik iets won was toen ik 10 jaar was. Een doos wasco krijtjes.
  Ik ben nu 73 en ben toe aan een laatste kans iets te winnen.
  En daar lijkt mij deze Medion heel goed voor. Ook fijn voor mijn epubs, lekker groot scherm.
  Ik wacht dus nu in spanning af…………………….want ik ben op zoek naar een fijne Android tablet.

 57. RV
  25 oktober, 2014 om 19:40

  Waarom ik dit tablet graag zou willen winnen?
  Mijn dochter heeft onlangs dit tablet gekocht en ik ben behoorlijk jaloers op haar en zou het liefst willen ruilen!
  Het is voor het geld een geweldig apparaat en werkt en reageerd behoorlijk rap.
  Als ik er zelf nu één zou moeten aanschaffen, dan stond mijn keuze al vast.

 58. Jiro Grassi
  25 oktober, 2014 om 20:04

  Hey,
  Wat een prachtige winactie weer van tabletsmagazine.
  Ik heb op dit moment een trage laptop en nog nooit een tablet in bezit gehad (niemand in de familie).
  Ik ga vaak op vakantie (+- 3X per jaar) en dan neem ik alleen de smartphone mee, alhoewel een tablet natuurlijk veel handiger is.
  Het zou ook erg goed van pas komen voor mijn studie.
  Bovendien vindt ik het hèèl leuk om reviews te schrijven, dus dat is ook mooi meegenomen.
  Groeten Jiro,

  P.S. heb in weekenden en avonden veel tijd om hem te testen.

  <<>>

 59. ana varela
  25 oktober, 2014 om 21:04

  Wauw een tablet om te verloten van Medion.
  Niet een heel bekend merk voor mij maar een 8.5 is gewoon goed! Ik wil graag deze Medion Lifetab testen en vertellen wat ik ervan vind maar dan zouden jullie hem naar mij moeten sturen

 60. ana varela
  25 oktober, 2014 om 21:05

  Wauw een tablet om te verloten van Medion.
  Niet een heel bekend merk voor mij maar een 8.5 is gewoon goed! Ik wil graag deze Medion Lifetab testen en vertellen wat ik ervan vind maar dan zouden jullie hem naar mij moeten sturen. Voor de 2de tablet vinden jullie wel een ander baasje. Ik kan niet wachten om ermee aan de slag te gaan… Dat jeukende gevoel aan je handen kent iedereen wel.

 61. D. Akkerhuis-Dam
  26 oktober, 2014 om 10:30

  Ik maak ook graag kans. Een blij kleinkind is een blij grootouder.

 62. Richard Pet
  26 oktober, 2014 om 14:52

  Zal heel gaaf zijn deze te winnen want, dan kan ik eindelijk zelf eens op een tablet spelen of Facebook. Nu zijn telkens mij kinderen ermee bezig.

 63. Claire
  26 oktober, 2014 om 16:41

  Ik zou heel graag dit tablet willen winnen zodat ik dan ook eens mee kan praten en vertellen kan hoe geweldig het is om op een goed werkend tablet te werken. Nu moet ik steeds zeggen, dat ………..ding van mij werkt niet, gaat steeds uit, start niet goed op is zo traag als een slak die een slaappil op heeft enz enz. Dus ja, ik zou er heel erg blij van worden deze te winnen, echt heel erg blij.

 64. Chantal
  26 oktober, 2014 om 19:01

  Ik zou graag deze tablet willen winnen, zodat ik mijn oude iPad aan mijn zoontje kan geven, aangezien zij op de basisschool al veel les en huiswerk op de tablet krijgen. Dan zouden wij ieder onze eigen tablet hebben, en dus nooit meer misgrijpen. Want er is toch niets makkelijkers dan smorgens even je mail, nieuws en facebook te checken op de tablet?

 65. Rob
  26 oktober, 2014 om 19:20

  Interessante tablet voor aantrekkelijke prijs. Zou zomaar onze eerste kunnen worden en dan experimenteren met meerdere gebruikers profielen. Misschien schaf ik er een aan, maar winnen zou leuker zijn ;-)

 66. Swiss Jurriens
  26 oktober, 2014 om 19:37

  Ik wil graag een Lifetab hebben omdat hij past in mijn levensstijl. Één tablet waarmee ik in de ochtend de krant lees, en het nieuws kijk. Dezelfde tablet waar ik in de bibliotheek een boek of paper op lees. Op de Lifetab maak ik aantekeningen in werkgroepen of college. De Lifetab geeft mij de mogelijkheid om makkelijker presentaties te geven. En om na het harde werk op mijn Lifetab op de bank te hangen en een serie te kijken. Het enige wat er nog ontbreekt zijn dan de nootjes. Die zal ik zelf moeten meenemen. Maar voor de rest van de tijd kan de Lifetab mij goed ondersteunen. Een extra partner in mijn leven, Ik zie een leven met de Lifetab voor me en ik hoop mijn vriendin ook!

 67. Petra
  26 oktober, 2014 om 19:40

  Deze zou ik heel graag voor mijn man winnen, dan kan hij zelf ook eens iets opzoeken. Nu laat hij dat klusje graag aan mij over, omdat we een hele kleine tablet hebben, waar hij eigenlijk een leesbril voor nodig heeft. En dat gaat te ver natuurlijk. ;-)

 68. Jackie van Velzen
  26 oktober, 2014 om 20:02

  Ik zou dolgraag kans maken.
  Op mijn telefoon kan ik slecht werken toch te klein.
  En op zo’n tablet kan ik makkelijk verslagen lezen in de trein .
  Ook voor thuis ideaal je pakt hem makkelijk lijkt me .
  Natuurlijk zou ik graag een review schrijven natuurlijk vanaf deze tablet

 69. Gerard Kox
  27 oktober, 2014 om 9:47

  Op dag van aanbieding Aldi 5 winkels bezocht. Te laat, waren allemaal uitverkocht.
  Ga mijn broer opzoeken in Suriname en wil daarvoor een tablet aanschaffen.
  Ben nog maagd wat betreft het gebruik van een Tablet, maar met deze machine met GPS kan ik wel vooruit denk ik.

 70. kora Agema
  27 oktober, 2014 om 10:35

  Ik kan hier wel een heel lang verhaal gaan schrijven maar mijn reden om te willen winnen is heel kort IK HEB NOG GEEN TABLET

 71. Annemarie
  27 oktober, 2014 om 11:40

  Ik wil deze tablet winnen omdat ik nu al weet wat het hier in huis de komende tijd gaat gebeuren. Na het lezen van deze review heb ik besloten om deze tablet voor mij zelf aan te schaffen. Die wordt dus van mij!! Maar naast mij op de bank zit dan natuurlijk mijn echtgenoot met zijn iets te kleine handy, schele ogen krijgend van het turen op zijn iets te ienimini beeldschermpje, jaloers te zijn op mijn tablet. Om hem en vooral mijzelf (als ik even niet oplet pikt hij de mijne natuurlijk in en zit ik weer zonder!!!!) een plezier te doen zou ik graag deze tablet willen winnen .

 72. Martijn Chel
  27 oktober, 2014 om 18:56

  De winnaars zijn bekend! Zie informatie onderaan het artikel.

 73. Maarten-Jan
  27 oktober, 2014 om 19:22

  Gewonnen!!! Awesome! Sprong op van de bank van blijdschap! Enorm bedankt!

 74. Jiro Grassi
  27 oktober, 2014 om 19:31

  Jaloers! Heel erg gefeliciteerd.

 75. Van Roy
  28 november, 2014 om 20:44

  Mijn huidige tablet laat het al afweten na een kwartiertje gebruik.
  Hoog tijd dus voor een nieuwe met een behoorlijke autonomie.

 76. susan
  19 januari, 2015 om 21:56

  Bedankt voor de uitgebreide review van de medion. Helaas is deze niet meer te verkrijgen via de webshop. Heb je voor mij een alternatief? Asus me103-k? Of…? Ik ben op zoek naar een tablet voor mijn zoontje met een juiste prijs kwaliteit verhouding. In afwachting van u reactie.

 77. semih
  17 februari, 2015 om 18:31

  ik heb deze tablet hij is perfect voor mij maar ik heb dit gekocht hij is groot,snel,goedkoop,perfect en beter dan de meeste tablets

 78. semih
  17 februari, 2015 om 18:31

  maar ik kan hier nergens hoesje vinden

 79. Albert
  29 maart, 2015 om 16:34

  Super review !!!

  Zou deze tab heel goed kunnen gebruiken voor alle PDF documentatie over elektronische componenten , doe dit nu op mijn oude laptop 1280 x 800 en moet elke keer swappen tussen progs.

  Lijkt mij erg geweldig om standalone met deze 1920 x 1200 resolutie te werken.

 80. Ferry
  29 mei, 2015 om 13:45

  Toch ook een zeer negatief bericht. De micro-usb connector van het apparaat is heel slecht gemonteerd op het board! Na enige malen gebruik maakt het slecht contact en werkt het opladen niet meer. Na wat bewegen van het stekkertje heb je kans dat hij weer oplaadt.
  Ik heb 1 tab waar het usb connectortje kompleet los is van het board en 1 die nog wel wat doen als je de connector niet teveel beweegt, eigenlijk probeert in 1 stand vast te verbinden met de tab.
  Jammer binnen een half jaar kun je ze weggooien.

 81. bert
  08 juli, 2015 om 13:23

  Echte rommel deze tablets. Wat ben je ermee als hij toch voortdurend stuk gaat. Ik zou hem gratis nog niet willen.

 82. Ron v. Extel
  24 juli, 2015 om 16:27

  Perfecte Tablet is bezit vanaf de dag dat deze uitkwam , even een opmerking over het opstarten tijdens het opladen dit doe je door de power en volume – knop tegelijk in te drukken en de volume- knop dan ingedrukt te houden totdat livetab in beeld komt.
  dit staat nergens beschreven

 83. h.reijs
  14 september, 2016 om 13:06

  Ik zou graag deze tablet willen winnen vooral na het lezen van de review, waar de volgende zin bij overtuigde|

  Hoe meer en hoe langer ik de Medion Lifetab S10333 gebruik, des te meer ik onder de indruk raak van de prijs- kwaliteitverhouding.

  En daarbij is de tablet die we nu gebruiken aan zijn pensioen toe.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.