Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Review: Superdunne bescherming voor je iPhone 6 Plus

Geschreven door
Geplaatst op31 oktober 2014, 15:49 CategorieAccessoire reviews

Eén van de grootste voordelen van het het kopen van een Apple-product is het enorme aanbod aan accessoires dat er op de markt komt. Vaak hoef je er niet eens op te wachten en is er vanaf de eerste week al een hoop te verkrijgen. Eén van de meeste gehoorde nadelen van de nieuwe iPhones is dat de apparaten te glad zijn om vast te houden, en ook in onze iPhone 6 Plus review vond je dus al direct verwijzingen naar de noodzaak een hoesje te gebruiken. Vandaag beginnen met met het bekijken van twee super dunne beschermopties, die misschien een grotere rol hebben bij het bieden van grip dan daadwerkelijke bescherming: De Muvit Thingel en Pureo Ultra Slim Cover.

0.3 mm bescherming

We pakken deze twee beschermopties in één review om dat het in beginstel gewoon dezelfde hoesjes zijn, maar na nadere inspectie zijn er toch net wat meer verschillen dan merknaam en kleur. Toch hebben de overeenkomsten de overhand en dan is vooral het extreem dunne formaat belangrijk. Beide hoesjes zijn namelijk maar 0.3mm dik. Heel dun dus. De hoesjes zitten als een tweede huid om het toestel en geven de iPhone 6 Plus, afhankelijk van de kleur, een vrolijk karakter. Eerlijkheid gebiedt mij overigens te zeggen dat allen de Puro 0.3mm dun zegt te zijn, de Muit is 0.7mm. Maar, ook met de beste wil van de wereld zie ik het verschil niet.

iPhone-6-plus-cover-review-3

Beide covers passen perfect rondom de iPhone 6 Plus en bieden een extreem minimaal ‘lay on the table’ design. Het hoesje steekt dus net ietsjes boven het scherm uit zodat je de iPhone met scherm naar beneden kan leggen zonder dat de iPhone daadwerkelijk op het glas rust. Natuurlijk is iedere oneffenheid groter dan 0.2mm genoeg om alsnog het iPhone scherm te raken. Ook mag je niet al te veel bescherming tegen stoten en vallen verwachten, de hoesjes zijn extreem dun van flexibel materiaal gemaakt. Ze buigen heel makkelijk mee met de iPhone 6 Plus…

iPhone-6-plus-cover-review-5

Bescherming tegen krasjes is er natuurlijk wel, vooral aan de achterzijde en zijkanten. Door de extreem dunne opstaande rand heb je als gebruiker ook nog best wat profijt van de gebogen glazen randen van de iPhone, en zijn swipes dus net een klein beetje fijner dan bij andere hoesjes. Voor beide hoesjes geldt dat de knoppen en aansluitingen perfect open zijn gehouden.

iPhone-6-plus-cover-review-2

Kleine verschillen zijn er ook tussen de twee hoesjes. Zo is de Muvit op papier iets dikker, dubbel zo dik zelfs. In praktijk kan ik het verschil echter niet herkennen. Wat ik wel merk is dat de Muvit Thingel een iets ruwere structuur heeft meegekregen, waardoor de iPhone 6 Plus net een beetje meer grip krijgt. Het andere, niet onbelangrijke, verschil is dat de Muvit Thingel 5 euro duurder is dan de optie van Puro; 18,95 euro vs 13,95 euro.

iPhone-6-plus-cover-review-4

De Puro komt ook nog eens met een screenprotector. De kwaliteit van de beschermende folie is redelijk, maar het blijft een gepiel om een protector op je scherm te plaatsen, zonder ongewenste luchtbellen onder het folie. En zelfs als ik de bescherming, in de badkamer (tip), er perfect op heb weten te krijgen strek ik het er vaak na een uurtje weer vanaf omdat het aanraden van glas toch mijn voorkeur blijft houden. De Muvit wordt dus zonder screenprotector geleverd.

Pure Ultra Slim Cover voor iPhone 6 Plus

Voor beide modellen iPhone 6 beschikbaar, de iPhone 6 Plus-versie kost 13,95 euro en komt in de volgende kleuren:

 • Turquoise
 • Wit
 • Grijs
 • Lime
 • Fuchsia

Muvit ThinGel Case iPhone 6 Plus

Ook deze cover is voor beide modellen beschikbaar, de iPhone 6 Plus-variant kost 18,95 euro en is verkrijgbaar in de volgende kleuren:

 • Roze
 • Blauw
 • Lime
 • Geel
 • Fuchsia

Beide hoesjes zijn beschikbaar bij en ons toegestuurd door Smartphonehoesjes.nl. Alle accessoires kun je vinden op hun overzichtpagina voor de iPhone 6 Plus.

 • Delen:
Apple iPhone 6 Plus
iOS

Reacties

 1. Dirk
  25 februari, 2016 om 8:13

  Heb zelf de Muvit Thingel. Ben er tot nu toe erg tevreden over.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.