Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Review: Thule Atmos X3 voor de iPad mini

Geschreven door
Geplaatst op25 oktober 2014, 13:36 CategorieAccessoire reviews

Natuurlijk waren wij vorige week ook een beetje verbaasd en teleurgesteld toen bleek dat Apple de iPad mini redelijk negeert deze upgrade-ronde. Met alleen een TouchID-sensor in de behuizing van de iPad mini 3 is er verder niets veranderd, ook niet aan de afmetingen. Het voordeel hiervan is natuurlijk wel dat accessoires voor de iPad mini en iPad mini 2 nu ook gewoon direct goed werken met de nieuwe iPad mini 3. En dus kijken we in deze review naar een accessoire voor de iPad mini, alle iPad mini’s.

Thule Atmos X3

Producten van Thule vallen wat ons betreft in dezelfde categorie als de producten van LifeProof, Ultimate Urban Gear en Otterbox, bescherming voorop dus. Thule schermt echter niet met militaire standaarden en dergelijken maar focust zich vooral op het beschermen van je tablet. De hoes in kwestie is een er eentje die volledige bescherming biedt voor de iPad, dus voor de voor- en achterkant. Water- en stofdicht is de bescherming echter niet.

Thule Atmos X3 voor de iPad mini

De bescherming van het scherm is een soort klep waar de iPad mini in klikt. Deze harde plastic cover zit verbonden aan het frame waar de iPad mini zich in klikt en dubbelt direct als mogelijkheid om verschillende standposities te creëren. De klep is gemaakt van een dik plastic en is op verschillende plekken voorzien van rubberen elementen en verdieping, die zowel voor extra grip zorgen als de uitsparingen bieden voor de standposities.

De iPad mini zelf klikt in een vrij standaard plastic frame systeem, maar natuurlijk is ook dit deel van de hoes voorzien van de rubberen verbeteringen. De voor- en achterkant van de hoes worden verbonden door een rubberen flap die zo kan wegklappen dat de iPad mini zowel in “open” als in “dichte” stand in de klep kan vallen, wat natuurlijk duidelijke voordelen heeft tijdens het daadwerkelijke gebruik in de hand. Een extra rubberen flapje maakt het vervolgens relatief makkelijk om de iPad uit de klep te halen/trekken/klikken.

Thule Atmos X3 voor de iPad mini-2

De hoes is van een fors formaat, en weegt ook nog best wel wat. Natuurlijk is dat te begrijpen en is het gewoon inherent aan het type bescherming dat je wel of niet kiest voor je iPad. Over de afmetingen en het gewicht kan je in ieder geval zeggen dat het, binnen het segment, goed doordacht en uitgevoerd lijkt te zijn en dus zo beperkt mogelijk is gehouden. De uitspraak “goed doordacht” blijkt ook terecht te zijn als het gaat om de uitsparingen die er zijn voor de verschillende knoppen en camera’s op de iPad mini. Zowel in gesloten als in open positie blijft alles goed bruikbaar.

Bescherming

Zeker in gesloten vorm is dit één van de best beschermende hoezen, en durf ik zonder meer de iPad op de grond te laten vallen. Ik heb dit nu ondertussen zo vaak goed zien gaan bij dit type beschermhoes dat mijn hart niet eens echt meer overslaat. Op het moment dat de iPad omgekeerd (en dus open) in de klep ligt is de bescherming natuurlijk duidelijk minder. Maar zolang de iPad maar niet met het scherm eerst een steen of uitsteeksel raakt dan is het daadwerkelijke risico op schade beperkt.

Thule Atmos X3 voor de iPad mini-5

Standposities

Het voordeel van hoezen die vooral focussen op bescherming en niet op gewicht en afmetingen is vaak dat de standpositie-mogelijkheden wat uitgebreider zijn en vooral ook stabieler zijn in daadwerkelijk gebruik. De iPad mini kan in verschillende hoeken gezet worden zodat het kijken van video/tv/livestreams van social media en dergelijke goed zijn. De harde plastic hoes beidt niet alleen veel grip voor de iPad mini maar juist ook voor de ondergrond waar de hoes op geplaatst wordt. Uitsparingen in de hoes zorgen ervoor dat er vijf verschillende hoeken mogelijk zijn.

Thule Atmos X3 voor de iPad mini-3

Conclusie

Hoezen die zich focussen op bescherming zijn doorgaans niet het dunste of lichtste, en de Thule Atmos X3 voor iPad (mini) is daar geen uitzondering op. Daar staat natuurlijk wel tegenover dat zowel de bescherming als de standposities beter en stabieler is, er is nu eenmaal meer materiaal om mee te werken. De Thule Atmos X3 is verkrijgbaar voor rond de 55 euro, en dat is natuurlijk best een hoop geld. Maar ook de vergelijkbare hoezen in deze categorie zitten in die prijsklasse, dus wat dat betreft hoef je het niet te laten. Geef je om een dunne en lichte iPad min (en laten we wel wezen, dat zijn de sterke punten van de iPad mini-lijn), dan is deze Thule Atmos X3 niet voor jou.

  • Delen:
Apple iPad Mini 3
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.