Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung Galaxy Note 4 heeft ruimte tussen scherm en rand

Geschreven door
Geplaatst op1 oktober 2014, 8:34 CategorieAndroid

Een nieuwe dag, een nieuwe gate. Daar waar we eerder berichtten over #bendgate (de iPhone 6 Plus kan in een te strakke broek er gebogen uitkomen) is het nu aan de beurt van Samsung: #gapgate, wordt het liefkozend genoemd. De Samsung Galaxy Note 4 heeft, vreemd genoeg, heel wat ruimte tussen het scherm en de rand zitten, waar gemakkelijk een kaart of wat papier tussen past. Dat betekent dat de Note 4 ook erg gevoelig gaat zijn voor water en stof, want als er al een business card tussen past, dan is er zeker ruimte voor allerlei spul wat schadelijk is voor je nieuwe phablet.

De Samsung Galaxy Note 4 is net uit in Zuid-Korea, nadat Samsung besloten had het apparaat eerder uit te brengen op haar eigen markt. De eerste dertigduizend stuks, wat de eerste zending was, zijn al verkocht, waardoor #gapgate snel aan het licht kwam. Samsung weet van de kwestie af en doet… er helemaal niets aan. Een vertegenwoordig heeft gezegd dat de ruimte tussen het scherm en de rand zowel de kwaliteit als de functionaliteit niet aantast en dus geen toestellen terughaalt, of iets dergelijks. Blijkbaar hoort die open rand daar te zitten.

screen-shot-2014-09-30-at-3-07-43-pm

Wel heeft Samsung alvast, voor de Europese lancering van de phablet, het instructieboekje aangepast op #gapgate. Helemaal op pagina 180 staat, onder het kopje Probleemoplossing (Troubleshooting), dat de open rand een noodzakelijke ontwerpkeuze was, dat je mogelijk bepaalde onderdelen kan horen trillen én dat het mogelijk is dat mettertijd het de spleet groter kan worden dankzij frictie. Het is dus niet zo dat dit een first world problem van de early adopter is, iedereen gaat hier last van krijgen. Ons geeft het de indruk dat de bouwkwaliteit niet jé van hét is.

 • Delen:
Samsung Galaxy Note 4
Android KitKat (4.4)
Apple iPhone 6 Plus
iOS

Reacties

 1. voorbijganger
  01 oktober, 2014 om 22:05

  ik hoop dat je ook weet dat dit beschreven is in de note 4 handleiding (pg. 180).
  btw. het sttat in de manual van note 2 en note 3, alleen mijn note 3 sluit perfect aan.

 2. wouter
  02 oktober, 2014 om 11:55

  Dit is bij heel veel toestellen van Samsung en vrijwel niet merkbaar. Dit lijkt mij een vrij extreem geval. Bij mijn note 2 is het alleen zichtbaar wanneer ik mijn telefoon in een bepaalde hoek met het licht houdt. Maar heb nooit geprobeerd er een papiertje in te steken. Bouwkwaliteit is naar mijn mening goed…

  • paul
   02 oktober, 2014 om 15:18

   Klopt mijn s3 had het onderaan, nu mijn note 3 aan de bovenkant van het scherm. Maar zijn altijd mensen die het wiel opnieuw willen uit vinden.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.