Samsung Galaxy Note 4 heeft ruimte tussen scherm en rand

01 oktober 2014 1 Minuut 3 Reacties
samsung-galaxy-note-4

De Samsung Galaxy Note 4 heeft, vreemd genoeg, heel wat ruimte tussen het scherm en de rand zitten, waar gemakkelijk een kaart tussen past.

Een nieuwe dag, een nieuwe gate. Daar waar we eerder berichtten over #bendgate (de iPhone 6 Plus kan in een te strakke broek er gebogen uitkomen) is het nu aan de beurt van Samsung: #gapgate, wordt het liefkozend genoemd. De Samsung Galaxy Note 4 heeft, vreemd genoeg, heel wat ruimte tussen het scherm en de rand zitten, waar gemakkelijk een kaart of wat papier tussen past. Dat betekent dat de Note 4 ook erg gevoelig gaat zijn voor water en stof, want als er al een business card tussen past, dan is er zeker ruimte voor allerlei spul wat schadelijk is voor je nieuwe phablet.

De Samsung Galaxy Note 4 is net uit in Zuid-Korea, nadat Samsung besloten had het apparaat eerder uit te brengen op haar eigen markt. De eerste dertigduizend stuks, wat de eerste zending was, zijn al verkocht, waardoor #gapgate snel aan het licht kwam. Samsung weet van de kwestie af en doet… er helemaal niets aan. Een vertegenwoordig heeft gezegd dat de ruimte tussen het scherm en de rand zowel de kwaliteit als de functionaliteit niet aantast en dus geen toestellen terughaalt, of iets dergelijks. Blijkbaar hoort die open rand daar te zitten.

Wel heeft Samsung alvast, voor de Europese lancering van de phablet, het instructieboekje aangepast op #gapgate. Helemaal op pagina 180 staat, onder het kopje Probleemoplossing (Troubleshooting), dat de open rand een noodzakelijke ontwerpkeuze was, dat je mogelijk bepaalde onderdelen kan horen trillen én dat het mogelijk is dat mettertijd het de spleet groter kan worden dankzij frictie. Het is dus niet zo dat dit een first world problem van de early adopter is, iedereen gaat hier last van krijgen. Ons geeft het de indruk dat de bouwkwaliteit niet jé van hét is.

Reacties (3)