Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung Galaxy Tab Active (SM-T360) te koop in Nederland

Geschreven door
Geplaatst op28 oktober 2014, 14:43 CategorieAndroid

Het is alweer even geleden dat hij aangekondigd werd maar sinds deze week ligt de Samsung Galaxy Tab Active (SM-T360) in de eerste Nederlandse winkels. Voor deze robuuste tablet moet echter diep in de buidel getast worden. Momenteel wordt het model aangeboden voor prijzen die iets boven de 400 euro liggen.

De Samsung Galaxy Tab Active is gericht op de gebruiker die vaak buiten de deur is en zijn tablet graag inzet voor werkdoeleinden. De tablet is gebaseerd op de Galaxy Tab 4 (8.0) die eerder dit jaar gelanceerd werd maar komt met een speciale cover die hem waterdicht maakt, een stylus (geen active digitizer) en diverse zakelijke softwaretoepassingen.

De tablet is voorzien van een 8-inch ips lcd-display met een 1.280 bij 800 pixels resolutie en draait op een Qualcomm Snapdragon 400-processor met een kloksnelheid van 1.2GHz. Ook is de tablet voorzien van 1.5GB aan werkgeheugen en 16GB aan opslaggeheugen dat uit te breiden is met een microSD-kaart.

Samsung-Galaxy-Tab-Active

Extra features, specifiek voor de Galaxy Tab Active, zijn de verwisselbare batterij die ongeveer 10 uur mee moet gaan op een volle lading, de meegeleverde capacitieve stylus waarmee de tablet bediend kan worden, en de hardcase die extra bescherming biedt voor gebruik buitenshuis.

Ook op het gebied van software zijn diverse optimalisaties doorgevoerd. Zo beschikt de tablet over Samsungs mobiele beveiligingsoplossing KNOX. Hiermee kunnen bedrijven zakelijke data binnen veilige datacontainers gebruiken en bewaren, zonder dat hiervoor een extra platform nodig is.

Samsung heeft de Galaxy Tab Active een adviesprijs van 359 meegegeven maar voor dat bedrag hebben we de tablet nog niet kunnen vinden. Bij onder meer MaxICT, Misco en Alternate kan de tablet uit voorraad gekocht worden voor iets meer dan 400 euro.

Een overzicht van alle specificaties en features vind je op de productpagina van de Samsung Galaxy Tab Active.

  • Delen:
Samsung Galaxy Tab Active
Android KitKat (4.4)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.