Samsung haalt Galaxy Note 4 door eigen buigtest

03 oktober 2014 1 Minuut 2 Reacties
Samsung-Galaxy-Note-4-hands-on-2

Samsung wil met een buigtest van de Galaxy Note 4 laten zien dat de phablet niet dezelfde problemen als de iPhone 6 Plus kent.

Je hebt vast meegekregen dat Apple’s nieuwste iPhones, waaronder de iPhone 6 Plus, nogal eenvoudig te buigen zijn, dat is althans wat een aantal gebruikers beweert en toont. Natuurlijk kan Samsung deze kans niet laten lopen om te laten zien dat de Galaxy Note 4 hier absoluut geen last van heeft. De Koreaanse fabrikant heeft dan ook een video online gezet waarin de buigtest van de Galaxy Note 4 getoond wordt.

Of de iPhone 6 nu daadwerkelijk eenvoudig te buigen is bij normaal gebruik doet er voor Samsung niet eens toe. Feit is dat Apple’s smartphone negatief in het nieuws was en dus ligt er voor de Koreaanse fabrikant een kans om te laten zien waarom consumenten voor de Galaxy Note 4 moeten gaan. In onderstaande video toont Samsung een buigtest waarin onder meer gesimuleerd wordt hoe een persoon op de telefoon gaat zitten wanneer deze in de broekzak zit. Het ziet er indrukwekkend uit maar het blijft natuurlijk een commercial. Ook Apple heeft vorige week een video vrijgegeven waarin de iPhone 6 door diverse buigtesten gehaald wordt en daaruit viel ook niet op te maken dat de smartphone snel (onherstelbaar) buigt.

Zowel de Samsung Galaxy Note 4 als de iPhone 6 Plus kan in Nederland besteld worden. Beide phablets zijn gericht op het high-end segment van de markt maar afgezien van het formaat en de doelgroep zijn er weinig overeenkomsten. Zo draait de Note 4 op Android en wordt er een stylus meegeleverd, terwijl de iPhone 6 Plus draait op iOS en beschikt over een iets kleiner display. Wil je ze vergelijken dan kan dat in onze database.

Reacties (2)