Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung kondigt Exynos 7 Octa-processor met 64-bit-ondersteuning aan

Geschreven door
Geplaatst op20 oktober 2014, 10:39 CategorieHardware

Samsung is één van de weinige fabrikanten die zelf ook processors voor onder andere mobiele apparaten produceert en vorige week heeft de Koreaanse fabrikant weer een nieuwe chip aangekondigd. Samsung komt met de Exynos 7 Octa, een octacore-processor met 64-bit-ondersteuning.

De Samsung Exynos 7 Octa is de nieuwste mobiele processor van de Koreaanse fabrikant en is gebaseerd op vier ARM Cortex A53-kernen voor de lichte taken en vier ARM Cortex A57-kernen voor de intensieve taken. Volgens Samsung moet de chip 57 procent meer rekenkracht bieden dan de vorige generatie Exynos-processors.

Daarnaast is door het gebruik van 20nm transistors het energieverbruik volgens de Koreaanse fabrikant afgenomen, wat de batterijduur van smartphones en tablets ten goede moet komen. Voor de grafische prestaties is de chip voorzien van een ARM Mali T760-processor, welke 74 procent sneller is dan de vorige generatie.

De Exynos Octa 7 biedt ondersteuning voor 4K-content met de H.265 (HEVC) codec en kan zelfs video’s van zowel de camera aan de voorzijde als de camera aan de achterzijde tegelijkertijd verwerken. Foto’s met een maximale resolutie van 16 megapixels worden ondersteund.

Samsung heeft nog niet bekendgemaakt wanneer de nieuwe Exynos 7 Octa-processor precies op de markt verschijnt en wanneer we de eerste tablets en smartphones met deze chip kunnen verwachten.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.