Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung updatet Galaxy Note 4 nu al, verlengt batterijduur

Geschreven door
Geplaatst op14 oktober 2014, 8:27 CategorieAndroid

Nog voordat de Samsung Galaxy Note 4 is uitgebracht in alle landen, brengt Samsung al een kleine, maar belangrijke update uit voor de phablet. Met de update verlengt Samsung de batterijduur van de Galaxy Note 4.

Update voor Samsung Galaxy Note 4

De Samsung Galaxy Note 4 heeft al z’n eerste update gekregen, nog voordat de phablet in andere landen dan Zuid-Korea gelanceerd is. Hoewel de update lekker klein is, is het wel zo dat-ie van groot belang is: het verlengt namelijk de batterijduur van het apparaat. De firmwareupdate, met als naam XXU1ANJ4, weegt zo’n 36MB en verbetert ook nog eens de stabiliteit. Deze update moet voor iedereen beschikbaar zijn wanneer de Note 4 uitkomen in andere landen. Samsung deed ongeveer hetzelfde met de release van de Samsung Galaxy S5, die ook een last-minute softwareupdate.

Dat deze last-minute softwareupdate nodig is, kan ook komen door het feit dat Samsung de Galaxy Note 4 eerder uitbracht – voornamelijk om wat tegenwicht te bieden aan de iPhone 6 Plus. Op dit moment zijn er meer dan tien miljoen iPhone 6-toestellen verkocht – Apple wil echter niet aangeven hoeveel dat per model is. Het is nu aan Samsung, als pionier van de phablet, terug te slaan en dat moet goed gebeuren; de eerste weken van de release zijn heel belangrijk voor een nieuw product. Samsung trok daarom de releasedatum van de Galaxy Note 4 in Korea naar voren.

De Samsung Galaxy Note 4 is op verschillende punten verbeterd ten opzichte van de Galaxy Note 3, waaronder het design en het display. De phablet beschikt nog steeds over een 5.7-inch amoled-display. Dat is nu wel een qHD-scherm, met een resolutie van 2560 x 1440 pixels. Verder beschikt de phablet over een Qualcomm Snapdragon 805-processor met een kloksnelheid van 2.7GHz, vergezeld door 3GB aan werkgeheugen en 32GB aan opslaggeheugen dat uitbreidbaar is met een microSD-kaart. Het toestel draait op Android 4.4 KitKat met daar overheen de TouchWiz-interface.

De Samsung Galaxy Note 4 komt 17 oktober uit in Nederland.

  • Delen:
Samsung Galaxy Note 4
Android KitKat (4.4)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.