Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Sharp kondigt tablet met mems-igzo-display aan

Geschreven door
Geplaatst op6 oktober 2014, 12:15 CategorieAndroid

Sharp heeft bekendgemaakt dat het bedrijf volgend jaar al een tablet op de markt wil brengen met een mems-ingzo-display. Die technologie werd pas in 2017 verwacht, maar Sharp gaat de meute dus voor zijn.

Mems en igzo

Eigenlijk werden de eerste tablets met een mems-igzo-display pas in 2017 verwacht, maar Sharp verrast vriend en vijand met de aankondiging van de eerste tablet die gebruikmaakt van deze technieken, die ook nog eens volgend jaar al op de markt moet verschijnen. Deze nieuwe tablet maakt gebruik van twee technieken: de mems-techniek van Qualcomm, waardoor het beeldscherm diepe en felle kleuren kan laten zien, en de igzo-techniek van Sharp, waarmee energiezuinigheid gegarandeerd wordt. Er wordt zelfs beweerd dat het op gelijk niveau als een e-reader met een e-ink-display zit.

De tablet krijgt een 7 inch-scherm, met een resolutie van 1280 x 800 pixels. Onder de motorkap vinden we, hoe kan het ook anders, de Snapdragon-processor van Qualcomm. De tablet zal direct Android 4.4 meekrijgen, maar mogelijk kan-ie al snel worden geüpdatet naar Android L. Verder komen er twee varianten op de markt, eentje met een 3G- en eentje met een Wi-Fi-verbinding, en zullen beide tablets waterdicht zijn. Verwacht wordt dat de tablets begin 2015 al op de markt komen, maar verdere details heeft Sharp daar nog niet over vrijgegeven.

Sharp igzo-technologie vond z’n weg al eerder in smart tv’s en smartphones en heeft op die markten al bewezen wat het nu kan zijn: igzo maakt gebruik van andere materialen dan de traditionele lcd-schermen en maakt het daardoor mogelijk de schermen dunner en sneller te maken. Combineer dat met de techniek van Qualcomm, dat eigenlijk nog niet echt is aangeslagen, en je hebt blijkbaar een gouden combinatie. Eerder kondigden beide bedrijven nog aan pas in 2017 met deze tablet op de proppen te komen, maar waarschijnlijk vallen beide technieken beter samen dan verwacht.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.