Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Skype kondigt Qik aan

Geschreven door
Geplaatst op14 oktober 2014, 20:24 CategorieAndroid

Skype Qik is een videoberichten-app die speciaal bedoeld is voor spontane videoberichten in groepen of voor één-op-één-communicatie. Skype Qik is een nieuwe stand alone app voor Windows Phone, Android en iOS.

Skype Qik

Skype heeft vandaag een nieuwe videoberichten-app gelanceerd, genaamd Qik. Waarschijnlijk moet je het woord uitspreken als het Engelse ‘quick’, aangezien deze app is gemaakt voor het versturen van snelle, spontane videoboodschappen. Deze app haalt onder meer inspiratie uit andere apps waar het snel laten verdwijnen van de informatie op het scherm centraal staat – oké, deze video’s blijven twee weken beschikbaar om naar te kijken na het versturen ervan, dat staat natuurlijk in schril contrast met de snelheid waarmee foto’s verdwijnen op Snapchat.

Wel is het mogelijk om als verzender de video op elk moment te wissen: of de ontvanger hem nou al bekeken heeft of niet. Het is ook mogelijk video’s van bepaalde contacten te weigeren, wanneer je even aan rust toe bent. We hebben denk ik allemaal wel een vriend of vriendin die overijverig met een dergelijk app aan de slag kan gaan, dus deze functie is meer dan welkom. Tenminste, als je een Android-apparaat hebt, want de functie is nog niet beschikbaar voor iOS. Skype geeft aan snel die functie toe te voegen, maar wanneer is nog onduidelijk.

Gebruikers kunnen ook Qik-Fliks opnemen, voor wanneer een lange video schieten te veel moeite is. Een Qik-Flik is een soort .gif-bestand waar je zelf de regie over hebt, duren zo’n vijf seconden en zijn te versturen met één tap op het scherm. Het idee hierachter is dat je snel en ‘hilarisch’ kunt reageren op je vrienden wanneer ze wat grappigs zeggen. Je vindt de app via de onderstaande links.

  • Skype Qik
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.