Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Snowball brengt gros van sociale apps bij elkaar

Geschreven door
Geplaatst op13 oktober 2014, 15:54 CategorieAndroid

De app Snowball, die nu voor Android in bèta te downloaden is, brengt apps als Twitter en WhatsApp onder één dak, voor meer overzicht. Naast Twitter en WhatsApp, kun je ook Line, Facebook Messenger, Google Hangouts en meer onderbrengen.

Snowball voor Android

Vanaf nu kun je een app downloaden, die al je (of in elk geval het gros van je) communicatie en sociale apps onder één dak gooit. Facebook Messenger, WhatsApp, Snapchat, SMS, Hangouts, Twitter, Line, WeChat en Slack zijn de apps die Snowball nu ondersteunt en in de toekomst komt er ongetwijfeld ruimte voor nog meer apps. De makers van de app willen met deze app alle communicatie samenbrengen onder één dak en zodoende je meer controle en overzicht te geven over de apps en de manier waarop je communiceert. Bovendien heb je straks dan alleen nog maar Snowball nodig.

Anish Acharya, één van de twee bedenkers, geeft aan dat een dergelijke app nodig is. Volgens de beste man bestaan de uitdagingen uit 2007, met betrekking tot het gebruik van apps waarmee je berichten kunt versturen, nog steeds: al die losse apps zorgen voor een gedefragmenteerde ervaring van de communicatie. Bovendien vindt Acharya dat gebruikers zich per app anders gedragen, waarschijnlijk omdat ze per app andere mensen spreken, en dat niemand daar eigenlijk wat aan gedaan heeft de afgelopen tijd. Snowball moet alle ervaring samen laten komen, geeft hij aan.

Hoewel nog niet alle sociale apps worden ondersteund, is de huidige lijst voorlopig wel doeltreffend. Het mooie aan Snowball is dat het de notificaties niet uit de apps haalt, maar rechtstreeks uit Android. Zo heb je altijd snel de correcte informatie op je beeldscherm. De app is nu te downloaden via de onderstaande link. Mocht je nou een iPhone 6 Plus of een iPad hebben, dan heb je voorlopig pech: de bèta van Snowball is momenteel alleen voor Android verkrijgbaar. Niet gek, gezien ook het verleden van beide oprichters bij Google ligt.

  • Snowball
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.