Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Sony Xperia Z2 Tablet en Z3 Tablet Compact krijgen Android 5.0-update

Geschreven door
Geplaatst op17 oktober 2014, 10:47 CategorieAndroid

Langzaam maar zeker krijgen we van steeds meer fabrikanten te horen welke tablets en phablets een update naar Android 5.0 Lollipop krijgen. Gisteren maakte Nvidia al bekend dat de Shield Tablet de update kan verwachten en ook liet Google weten dat de Nexus-tablets een update krijgen. Vandaag is het de beurt aan Sony, het Japanse bedrijf laat weten dat alle Xperia Z-toestellen een update naar Android 5.0 mogen verwachten.

Sony heeft de Xperia Z-serie de afgelopen twee jaar flink uitgebreid, met op het gebied van tablets de Xperia Z2 Tablet en de onlangs geïntroduceerde Xperia Z3 Tablet Compact. De Japanse fabrikant laat vandaag weten dat deze modellen op zeker een update naar Android 5.0 Lollipop kunnen verwachten. Daarnaast worden ook alle andere toestellen in de Xperia Z-serie, waaronder de Xperia Z Ultra phablet, voorzien van de nieuwste Android-versie. De updates worden vanaf begin 2015 uitgerold, de exacte data zijn nog niet bekend.

Android 5.0 Lollipop werd eerder deze week door Google officieel uitgebracht. Deze versie van Android brengt een compleet nieuw design dat Google het Material Design noemt. Daarnaast zien we verschillende nieuwe features en functies terug, waaronder nieuwe mogelijkheden voor de weergave van notificaties, nieuwe mogelijkheden voor het delen van je toestel en verbeterde back-up en herstel mogelijkheden. Een compleet overzicht van alle nieuwe functies en features vind je in ons Android 5.0 Lollipop overzicht.

Benieuwd of jouw tablet ook een update naar de nieuwste Android-versie krijgt? Lees dan verder in ons Android 5.0 update overzicht.

  • Delen:
Sony Xperia Z3 Tablet Compact
Android KitKat (4.4)
Sony Xperia Z2 Tablet
Android KitKat (4.4)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.