Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Square Enix brengt Secret of Mana uit voor Android

Geschreven door
Geplaatst op31 oktober 2014, 9:15 CategorieAndroid

De Japanse spellenuitgever Square Enix heeft bekendgemaakt dat je vanaf nu de klassieke rpg kunt downloaden uit de Google Play Store. Net zoals de Dragon Quest-serie, wordt Secret of Mana gerespecteerd in de gamesindustrie, als één van de beste spellen voor de SNE

Secret of Mana

Wanneer je al wat langer games speelt, dan komt de naam Secret of Mana je ongetwijfeld bekend voor. Of misschien ken je diens opvolger wel, Legend of Mana, die op de eerste PlayStation uitkwam. Beide twee zeer goede spellen, die diepgaande gameplay combineren met een stevig verhaal. Toentertijd, dan spreken we nog van de jaren negentig, een uniek verschijnsel in de gamesindustrie. Square Enix wil die gouden tijden nog eens herleven door Secret of Mana wederom uit te geven, nadat het ook al een re-release zag op iPhone, iPad en Nintendo Wii.

De digitale versie van de game kost je zeven euro. Dat is echt helemaal niets als je kijkt naar de prijs die je nu betaalt voor een originele versie op eBay. Maar het is ook een opvallend lage prijs voor een Square Enix-spel op een mobiel platform, omdat de Japanse spellenuitgever normaal minstens het dubbele wel vraagt voor digitale uitgaves. En dat er ook gemakkelijk voor krijgen. Secret of Mana was atijd een uniek spel, doordat het real-time combat en een snel te bereiken menu had – daardoor was de gameplay stukken sneller dan games als Dragon Quest of Final Fantasy.

Eén de de meest unieke en verrassende aspecten van deze digitale heruitgave is misschien wel het feit dat je een unieke icon krijgt in het menu van je tablet of phablet. Hij is natuurlijk erg klein en daardoor kunnen er wat details wegvallen, maar oplettende gamers hebben al gespot dat het de originele boxart betreft – wat natuurlijk een gave knipoog is naar de originele release van de game. Hoewel het misschien van het oogpunt van een designer een verschrikkelijke keuze is, zorgt het ongetwijfeld voor wat warme, nostalgische gevoelens bij de wat oudere gamers.

  • Secret of Mana
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.