Toshiba komt met kleiner en sneller opslaggeheugen voor tablets

02 oktober 2014 1 Minuut 1 Reacties
Toshiba-opslaggeheugen

Tablets en smartphones moeten alsmaar slanker en lichter worden dus het is de taak van de fabrikanten van componenten om dit mogelijk te maken.

Toshiba, groot leverancier van onder meer opslaggeheugen, komt daarom met de dunste geheugenmodules tot nu toe.

Het opslaggeheugen dat Toshiba ontwikkeld heeft is gemaakt op een 15nm-procedé. Dit betekent volgens de Japanse fabrikant dat het opslaggeheugen ongeveer een kwart kleiner is dan de huidige modules. In millimeters komt dit neer op ongeveer 11,5 x 13 millimeter.

Dat is echter niet alles want ook de snelheid van het geheugen ligt hoger. Volgens Toshiba kunnen de geheugenmodules 8 procent hogere leessnelheden dan het huidige opslaggeheugen behalen, de schrijfsnelheden zouden zelfs 20 procent hoger liggen.

Toshiba brengt de nieuwe modules uit in opslaghoeveelheden van 8GB, 16GB, 32GB, 64GB en zelfs 128GB. Deze laatste variant zien we nog niet veel terug in tablets. Momenteel is Apple met de iPad de enige fabrikant die configuraties met 128GB aan opslaggeheugen verkoopt.

De verwachting is dat de nieuwe geheugenmodules van Toshiba ergens volgend jaar in de eerste smartphones en tablets verschijnen.

Lees meer over tablets en opslaggeheugen. In dit artikel bespreken we onder meer hoeveel opslaggeheugen voldoende is voor je en welke soorten opslaggeheugen er zijn.

Reacties (1)