Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Vaio toont premium hybride tablet met 3:2 scherm

Geschreven door
Geplaatst op7 oktober 2014, 11:59 CategorieWindows

Een aantal maanden terug maakte Sony bekend de Vaio-tak, verantwoordelijk voor de Windows pc’s en tablets, te verkopen. De tak ging zelfstandig verder na aankoop door een groep Japanse investeerders. Zij zetten de trend van premium Windows tablets echter wel voort, zo blijkt uit een nieuw prototype.

In Japan heeft Vaio een nieuwe hybride Windows tablet getoond. De tablet kan, net als de Microsoft Surface Pro 3, voorzien worden van een keyboard om het geheel als laptop te gebruiken. Opvallend is dat het apparaat beschikt over een 3:2 beeldverhouding, iets dat we niet vaak bij tablets of laptops terugzien.

Vaio-hybride-2

Vaio richt de hybride tablet met name op de creatieve professional, wat ook blijkt uit de onthulling op Adobe MAX Creativity. Het apparaat beschikt over een aantal indrukwekkende specs, waaronder een quadcore Intel Core H-processor met Iris Pro Graphics. Voor de creatieve professionals mag natuurlijk de active digitizer stylus niet ontbreken, en ook kan het scherm volgens de fabrikant 95 procent van de Adobe RGB-kleurruimte weergeven. De tablet heeft een formaat van 12.3-inch met een apart resolutie van 2.560 bij 1.704 pixels, wat resulteert in een pixeldichtheid van 250ppi. Verder is het apparaat voorzien van twee usb 3.0-poorten, een hdmi-poort, een mini-displaypoort, en ethernetpoort, een sd-kaartlezer en Windows 8.1 Pro-software.

Vaio-hybride

Hoewel het getoonde model nog een prototype is geeft Vaio aan dat er plannen zijn de tablet volgend jaar mei al op de markt te brengen. Er moet echter wel diep voor in de buidel getast worden want de tablet kost omgerekend zo’n 1500 euro.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.