Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Verleng je duim voor dat grote phablet-scherm

Geschreven door
Geplaatst op7 oktober 2014, 11:06 CategorieAccessoires

Mocht je één van die mensen zijn die vindt dat zo’n phablet-scherm wel heel erg groot is, kijk dan maar wat Japan voor je in petto heeft. Je kunt je duim namelijk gewoon verlengen.

Het scherm is te groot

Voordat Apple de iPhone 6 Plus aankondigde, of überhaupt dacht aan een grote iPhone, was het idee dat mensen niet op een dergelijk groot toestel zaten te wachten, omdat het scherm te groot zou zijn voor iemands duim. Terwijl Samsung innoveerde met de eerste Galaxy Note-toestellen en daarmee een deel van de smartphone-gebruikers omzette in een phablet-gebruiker, bleef Apple hangen in de markt voor kleinere toestellen. Geen verkeerde gedachte hoor, want de iPhones doen het vaak goed. Zelfs de gedachte dat het scherm te groot was voor iemands duim is geen gekke.

Maar goed, inmiddels zijn we heel wat phablets rijker en zien we dat Samsung verder pioniert met toestellen als de Galaxy Note 4 en Galaxy Note Edge. Ook andere fabrikanten maken inmiddels smartphones met een scherm van meer dan 5,5 inch, waardoor het officieel phablets zijn. Kijk bijvoorbeeld naar Alcatel, Archos en Huawei, om er maar een paar te noemen. En inmiddels heeft Apple ook een iPhone 6 Plus op de markt uitgebracht. Maar mocht je nou nog steeds iemand zijn die z’n duim te klein vindt voor een zo’n scherm, dan heeft Japan, uiteraard, de oplossing.

duimverlenger

Nee, je duim is te klein

In Japan kun je namelijk nu al een duimverlenger kopen. De duimverlenger is gemaakt van siliconen en verlengt je duim met zo’n vijftien millimeter. Dat is genoeg om ook de hoeken van je phablet aan te kunnen tappen, terwijl je er maar een klein beetje gek uitziet. Er zit zelfs een ingebouwde stylus in de duim, helemaal aan de bovenkant. Dus eigenlijk is het een stylus die je aan je duim bevestigd. We weten niet zeker of dit product ook naar Europa komt, maar je kunt het wel importeren uit Japan of Noord-Amerika, voor nog geen vijftien dollar.

  • Delen:
Apple iPhone 6 Plus
iOS
Samsung Galaxy Note 4
Android KitKat (4.4)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.